Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Milyen messze rakjuk a fát a...

Kisrokus kérdése:

Milyen messze rakjuk a fát a kazántól? #tippek

Figyelt kérdés
Hogyan alakítsam ki a fa tárolást, hogy minél kevesebb cipekedéssel járjon a fűtés? Kiskocsik, munkafolyamatok, minden tipp jöhet. Köszi!
2016. dec. 19. 08:27
 1/5 anonim ***** válasza:
63%
Nekem 30 méterre van kb a kazántól fedett hejen az udvaron. Talicskával hordom a bejárathoz. A kazánházban tárolok 3 napi adagot de soha nem a kazánnal szemben és mindíg rendet tartok nehogy egy kipattanó szikra bajt okozzon. Két szomszédom fittyet hányt a rendre és arra hogy a kazánnal szembe ne pakoljon éghető anyagot. Egyikőjüknek két éve égett ki a szuterija , szerencsére a ház nem mert időben kiértek a tűzoltók. A másiknak két hónapja égett ki a kazánháza mert úgy gondolta a nem használt holmiait legjobb a vegyes kazánnal szemben tárolni. Őrosszabul járt mert ugyan a tüzoltók itt is időben érkeztek de újra ki kellett festeni az egész házat némi korom és a füstszag miatt.
2016. dec. 19. 10:09
 2/5 anonim válasza:

A fának legjobb helye a kazánban van.

Mondok egy tuti tippet. Átalakítod érte a házad? Szerinted az itteniek közül járt már valaki nálad, hogy tudja milyen lehetőségeid vannak? Hihetetlen.

2016. dec. 19. 12:02
 3/5 A kérdező kommentje:

Gondoltam rá, hogy ilyen szenes ablak szerű beöntő nyílással látom el a helyiséget, de hasogatott fát nem nagyon fogok venni. :-)

Valami egymásra pakolható fa kaloda esetleg? Amiben az udvaron illetve a kazánházban is tudom tárolni a fát?

2016. dec. 20. 15:23
 4/5 anonim ***** válasza:

Vannak bajok. Egyik mondatban írod nem veszel fát másikban kérdezed hogy kéne ezt tárolni mármint amit nem veszel. (Gondoltam rá, hogy ilyen szenes ablak szerű beöntő nyílással látom el a helyiséget, de hasogatott fát nem nagyon fogok venni. :-)

Valami egymásra pakolható fa kaloda esetleg? Amiben az udvaron illetve a kazánházban is tudom tárolni a fát?)

2016. dec. 20. 15:27
 5/5 A kérdező kommentje:

Először is, köszönöm a haszontalan kommentet, így az értelmetlen olvasóknak is pontosítani tudom. Jelenleg rönkfát szoktunk venni amit mi fűrészelünk és hasogatunk fel. Jelenleg a kazán a földszinten van. Lépcsőznj kell a fával, nem ideális a dolog. Le fog kerülni a pincébe. Ég igen, lehet kapni fát úgy is hogy már teljesen feldolgozzák aztán leborítják az kapubejáródban. Esetleg leteszik egy palettán.

Szóval a kérdés továbbra is az, hogy van e valami jópofa módja a tárolásnak/mozgatásnak.

2016. dec. 22. 06:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!