Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Egy lapos tévét, aminek nincs...

Egy lapos tévét, aminek nincs talpa, hogyan lehetne egy asztalon egyszerűen megtámasztani, hogy ne dőljön el?

Figyelt kérdés
Egy régebbi tévéről van szó, ami eddig akasztva volt, lába nem volt sosem. Most egy asztalra szeretném állítani, de úgy, hogy könnyen levehető legyen onnan szükség esetén. Hogyan lehetne valami mobil támaszt eszkábálni, ami megtartja, hogy láb nélkül se dőljön el az asztalon, de úgy, hogy könnyen mozgatható, levehető legyen?

2016. dec. 14. 21:39
 1/6 anonim ***** válasza:
49%
Sztem vegyel egy hungarocellnel kemenyebb de hasonlo lapot es marj bele egy akkora rest h bele tudd illeszteni!
2016. dec. 14. 22:07
 2/6 A kérdező kommentje:
De a lap hogyan tartja meg? Ha alul bele is teszem, attól a tv még súlyos marad. Mitől nem fog előre vagy hátra dőlni?
2016. dec. 14. 22:28
 3/6 anonim ***** válasza:
Van belole tobb centi vastag is. Es veszel egy asztallapnyi meretut
2016. dec. 15. 01:13
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Ugyan nem a legolcsóbb, de talán a legjobb megoldás egy Vesa talp.

[link]

Esetleg rákeresel a tv-d típusárhoz való gyári talpra.

https://www.youtube.com/watch?v=JM6itGJBboY

De látod, a polctartó + darab deszka is működik. Ha nagyon félsz hogy pofára esik, akkor a deszka hátsó részébe tekersz egy/két kampóscsavart amit beakasztasz hátulról az asztallapba. egy mozdulat levenni, és nem dől előre.

2016. dec. 15. 06:06
 5/6 A kérdező kommentje:
Ilyesmire gondoltam, mint ami a videón ván. Bár ott is írják kommentben, hogy egy ellensúly nem ártana.
2016. dec. 15. 10:03
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Ezért írtam én is a kampót.

[link]

Persze ennek a hátránya, hogy így az asztal hátsó részénél kell lennie, cserébe ha mozgatni kell, akkor az csak egy mozdulat. De ha pl nem zavar, hogy a talp előre is kinyúlik, akkor meg egyszerűen csak szélesebb talapzat kell, és úgy méretezni, hogy a közepén legyen a TV.

2016. dec. 15. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!