Hogyan kell használni a csavarmenet rögzítőt?
Ideiglenes csavarmenet rögzítőt vásároltam (ilyet: [link] ) és kissé bizonytalan vagyok a felhasználását illetően.
Mire kell odafigyelni a használat során?
Mert a leírás alapján elég veszélyes anyag a fő hatóanyaga (kumol-hidroperoxid) :/ Tényleg mindenféle védőöltözködésre van szükség a használata alatt? (Pl. szoros védőszemüveg + kesztyű viselést írnak a csomagoláson.)
Mennyit kell a csavarra tenni belőle? Elég csak a menet aljára tenni, aztán az majd eloszlik a meneten becsavaráskor?
Az apa csavar bekenése után kell várni valamennyi időt az anya csavarba betekerés előtt, hogy egy kicsit szilárduljon az anyag? (Laptop csavarnál használnám, és nem szeretném ha ráfolyna az alaplapra.)
Köszönet a válaszokért!
Köszönet a válaszokat! Igazából ez egy nagyon picike csavar, az M.2-es méretű SSD rögzítésére szolgál és meglehetősen rövid: az alsó részéből kb. 2 mm érintkezik a menettel, az tartja az egészet. Kontraanya nem használható, nem úgy van megtervezve...
Egyébként ez a menetrögzítő oldható kéziszerszámmal, a papírja szerint kb. 6 Nm erővel kicsavarható.
Mellesleg a laptop fenéklemezét rögzítő csavarok mindegyikére gyárilag is felvittek menetrögzítőt: szétszerelés után láttam a csavarok alsó részén a kék, festékszerű réteget. Szóval nem egyedi eset, hogy a notebook csavarjai ilyen módon is rögzítve vannak :)
Sajnos pont ilyen csavart nem nagyon árulnak barkácsboltokban, még a számtech boltban - ahol az SSD-t vettem - is csak néztek rám nagy bociszemekkel, mikor mondtam nekik, hogy a laptopban nem volt benne (elvileg benne kellett volna legyen).
Végül egy másik laptopból szedtem ki.
Egyébként a készülék kézikönyvében ez a "típusjelölése" a csavarnak: M2 × 2.7 mm, flat-head, nylon-coated.
Ami a garit illeti, a mai laptopoknál ez már nem szokott problémát jelenteni: memória és/vagy merevlemez bővítés céljából szankciók nélkül levehető az alja. Akkor ugrik a gari, ha a művelet közben fizikai sérülés (pl. törés, repedés) keletkezik valamelyik részegységen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!