Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Fal vizesedésnél mennyire...

Fal vizesedésnél mennyire hatásos a Bitumenes szigetelés?

Figyelt kérdés
Az egész lakásunk alapja vizesedik. Sorházban lakunk, szóval nem a mi sarunk a javíttatása. Szó nélkül küldtek is két munkást, akik ma el is kezdték a munkálatokat. Leástak kb. fél méterig, és lekenték bitumennel a falat. Holnap betonozzák is. Én ezt kevésnek érzem, de laikus vagyok. Próbáltam rákeresni, de ennél mindenhol komplexebb dolgokat írtak. Van valakinek tapasztalata ebben?
2016. nov. 30. 19:22
 1/10 anonim válasza:
A falak is vizesek?gondolom nem fél méter az alap..vagyis csekély mennyiségben csökkentették a vizesedést.
2016. nov. 30. 20:40
 2/10 anonim ***** válasza:
Hát az csak az alapozás. Arra még rá kell ragasztani ilyen bitumenes lapokat, amiket összeolvasztanak. Legalábbis nálunk így csinálták. És két retegben raktak lapokat.
2016. nov. 30. 22:33
 3/10 anonim ***** válasza:

A fal felvizesedését a talajszínt feletti VÍZSZINTES szigetelés akadályozza csak meg.

Pl. kátránypapír, bitumen.

2016. nov. 30. 22:45
 4/10 anonim ***** válasza:

Jól írják, ha a falak vizesednek fel, azt vízszintes szigeteléssel kell megoldani. Amit a munkások csinálnak, arra jó, hogy csökkentsék a falba jutó víz mennyiségét. De ettől még alulról, belső oldalról jön a nedvesség.

Az is lehet, hogy valami építési hiba volt csak: van vízszintes szigetelés, csak túl mélyen és a lábazatnál éri nedvesség az épületet. Arra esetleg jó lehet a függőleges szigetelés. Szóval ezt a helyszínen kellene látni.

2016. dec. 1. 08:56
 5/10 A kérdező kommentje:
Elôször is köszönöm a segítséget. Egy hónapja kihívtunk egy szakértőt, aki azt mondta, hogy több dolog miatt vizesedünk. A ház felé lejt a telek, laza a talaj, mert tele van gyökerekkel, és nem túl jó a ház szigetelése sem. Ő azt javasolta, hogy ássuk fel, és tegyünk be egy lemezt. Amikor ezt mondtam a munkásoknak, figyelmen kívül hagyták. Télen mennyi idő alatt száradnak ki a falak? Vajon mennyi idő alatt derül majd ki, hogy működik-e a dolog?
2016. dec. 1. 17:28
 6/10 A kérdező kommentje:
És nincs vízszintes szigetelés, ez 100%.
2016. dec. 1. 17:30
 7/10 anonim ***** válasza:
Ebben az esetben jó lenne drénezni a ház körül, ha már úgyis kiásták az árkot. Csak egy kis coulé kavics és dréncső kell, elvezeti a vizet.
2016. dec. 1. 17:37
 8/10 A kérdező kommentje:
Már le is betonozták, mire hazaértünk. Kár, hogy nem tudtam előbb reagálni. :(
2016. dec. 1. 17:56
 9/10 anonim ***** válasza:
Ezt eléggé elkapkodtátok.
2016. dec. 2. 19:23
 10/10 anonim ***** válasza:
Bocs, de jól gondolom, hogy ez egy kimondottan eladásra épített sorház, amit nemrégiben vásároltatok??
2016. dec. 2. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!