Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Meg tudom csapolni a füstcső...

Meg tudom csapolni a füstcső melegét?

Figyelt kérdés

A kazán a pincében....a füstcső köré egy szigetelt palást, felcsövezve a közvetlen felette lévő helységbe,bele egy kis ventillátor. vezérlése egy már a rendszerben lévő füstgáztermosztát.

Ez így működik...gondolom.

Mi van ha kintről-a padlásról-szívom a friss levegőt a palástba?...ez egyben egy aktív szellőztető is lenne,míg fűt a kazán. Persze nem túlhűtve a füstcsövet...működhet?

2016. nov. 16. 10:32
 1/5 Trafó1 ***** válasza:
Ha eltalálod a méretezést miért ne működhetne.
2016. nov. 16. 10:53
 2/5 anonim ***** válasza:
Remèlem nem gázkazánhoz, mert azonnal meg is szüntettetnè egy kèmènyseprő.
2016. nov. 16. 17:25
 3/5 A kérdező kommentje:
Vegyes kazánról van szó....
2016. nov. 16. 18:30
 4/5 Salk Balázs ***** válasza:
A Füstgáz összetétele C, H, S, O, N, H2O és hamu.illetve ezek oxidált vegyületei, ha visszahűtöd a füstgázt, a benne levő vízgőz kicsapódik elnyeli pl: H2so4-et, vagy a h2no3-at, nem tudom melyik kémény bírná ki hosszútávon. Illetve ne felejtsük el, hogy a hideg füstgázból a kátrány is könnyebben csapódik ki. Az viszont igen könnyen begyulladhat. Akarod ezt?
2016. nov. 16. 21:48
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi hogy felhívtad a figyelmemet...persze hogy nem akarom. csak a sugárzó hőt akarom a kazánházból felnyomatni. nem hinném, hogy egy 1-2m3/h-s ventillátor lehűtené a füstcsövet. ilyen alapon szigetelt füstcsöveket lehetne csak betenni,mert a környező levegő is ugyanúgy hűti...
2016. nov. 17. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!