Régi fa redőnyt szeretnék rendbe rakni, elakadtam. Tudnátok segíteni?
Figyelt kérdés
Festés miatt darabokra kellett szednem a redőnyt. A legfelső 14 db lécet nem a fém lapocskák, hanem egy gurtni tartja. Na, ezt a gurtnit képtelen vagyok befűzni a fa lécbe. Próbáltam már egy vékony madzaggal is áthúzni, nem megy. A fő gond, hogy azonnal rojtosodik, és nem tudom áthúzni sehogy sem. A gurtni végét próbáltam gyufával kicsit megégetni, ill összeragasztani is, hogy ne rojtosodjon, de sehogy sem megy. Valaki csinált már ilyet? Ötlet, tipp hogy hogyan lehet befűzni?2016. nov. 6. 11:43
1/11 anonim válasza:
Próbáld úgy, hogy a gurtni végét nem egyenesre vágod, hanem erősen ferdén. Ezután próbálkozhatsz olvasztással, vagy esetleg pillanatragasztóval átitatni, hogy merevvé váljon. Ha pillragaccsal itatod át, azt száradás után valószínűleg tudod formázni, csiszolni is.
2/11 anonim válasza:
Vágd ferdère. Folyèkony gyertyaviaszba is márthatod, az is összefogja.
3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat. Sajnos nem vezettek eredményre.
2016. nov. 6. 14:27
4/11 anonim válasza:
Ha müanyag akkor olvaszd meg és amikor még meleg két vaslap között lapitsd meg. Ha ez sem segit akkor vastag a gurtni, vegyél vékonyabbat.
5/11 A kérdező kommentje:
a gurtni textil. Ebből létezik többfajta is? a boltban, ahol vettem, azt mondták csak ez van, vagy a keskenyebb, ami a műanyag redőnyökhöz van.
2016. nov. 6. 17:01
6/11 anonim válasza:
Létezik műanyag is, az is ugyanolyan szövött cucc, elképzelhető hogy vékonyabb. De nem hiszem, hogy a textilt ne lehetne átküzdeni rajta, úgy, ahogy többen is javasoltuk. Az elvékonyított részt át tudtad fűzni a lécen?
7/11 A kérdező kommentje:
Olyan széles gurtnit vettem, mint amilyennel eredetileg is szerelve volt.
Próbáltam már mindent, amit leírtatok, sajna nem tudtam átküzdeni a lécen. Átnyomni azért nem tudom, mert a szövetnek nincs tartása, így hiába próbálom áttolni, nem megy, vágtam már rá egy kis lukat, amibe madzagot raktam, hátha azzal át tudom húzni. Idáig az is kudarc. Nagyon vékony a rés, amibe bele kéne fűznöm
2016. nov. 6. 18:03
8/11 anonim válasza:
Ezért írtam, hogy vágd ferdére a végét, és itasd át pl. pillanatragasztóval. Ne csak a legvégét, hanem vagy 5cm hosszan. Megkeményedik, ha szükséges, megcsiszolod, megreszeled laposabbra, aztán áttolod, mint egy kést, ha kiért a vége, egy fogóval megfogod és húzod, aztán mehet a következő.
9/11 A kérdező kommentje:
A reszelés részét én kihagytam, de mindenképpen ki fogom próbálni.
2016. nov. 6. 21:43
10/11 anonim válasza:
Én ugyan így csináltam ,ahogy leírták,csak a madzag helyett 1,2-es kötöző dróttal,a végét vissza hajlítva hosszabban mint a léc szélessége.6-7 cm-re.Így össze fogva a drót két szárát, egy fogóval simán áttudtam húzni a gurtnit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!