Van valami megoldás a függőleges fúrásra?
Üdv.
Nem tudnátok valami megoldást mondani nekem, amivel 99%-osan tudnék függőlegesen fúrni mondjuk vastagabb faanyagokba, fémbe, ilyesmibe? Sajnos egyenlőre nincs pénzem egy oszlopos fúrógépre. Vásároltam egy fúrógép állványt, de vissza is vittem, mert ferdén fúrt.
Köszönöm előre!
Ajjajj, nincs valami házi praktika?
Köszönöm a válaszod.
Az olcsó fúróállványok ott véreznek el általában hogy gyenge a vezetőoszlop. Amikor anyaghoz ér a fúró, nyilván kell neki egy bizonyos előtolóerő és ez az erő feszítőleg hat az oszlopra. Ha pedig ki tud hajolni a vezetőoszlop, akkor terheletlenül hiába jó az állvány geometriája, a gyakorlatban nem fog derékszögű lenni. Ez a jelenség egyébként a kínai asztali fúróknál is jelentkezik bizonyos mértékben.
Tudnék jóféle fúróállványt linkelni, amivel szemben már lehetnek elvárásaid, de kérdés megér-e 40-60k-t egy ilyen fúróállvány? Szerintem nem, csak speciális esetekben van létjogosultsága egy ilyennek. Ennyi pénzért már vannak jó állapotú magyar asztali fúrók.
Az igazság az, hogy erre a problémára nem nagyon vannak "otthoni" megoldások. Persze lehetne ezt, meg azt építeni, csak annak a kivitelezéséhez is kell bizonyos szerszámozottság.
Talán még legegyszerűbb megoldásként egy fúróperselyt tudnék ajánlani. Ezt úgy lehetne használni, hogy először megcsúcsozod az anyagot, majd ehhez hozzáállítod a perselyt és utána fúrsz. Kb. úgy képzeld el mint a csapozósablont. Persze ezt is meg kell valakivel csináltatni, akinek van felszerelése hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!