Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Fém vagy műanyag vízcső,...

Fém vagy műanyag vízcső, hogyan és mennyiért?

Figyelt kérdés

Felújítjuk a fürdőszobánkat, ezzel együtt a vízrendszert is ki szeretnénk cserélni. A kérdésem az lenne, hogy a hagyományos fém csöveket, vagy műanyag csöveket használjunk? Ha műanyag, akkor mi a technika neve, mert nézegettem az internet, de írnak annyifélét, hogy már azt sem tudom melyik kellene.

Köszi a segítséget!

2010. ápr. 25. 16:39
 1/6 anonim ***** válasza:
magatok szeretnétek kiépíteni?
2010. ápr. 26. 13:27
 2/6 anonim ***** válasza:

Ezen én is sokat agyaltam végül a műanyagnál(Al-pex cső vagy alupex-nek is nevezik) maradtam mert az a legolcsóbb és könnyű vele dolgozni, csak az idomok piszok drágák hozzá.

Ha nem nagy a távolság jó választás lehet a réz cső is merthogy egy réz T idom kb 250ft egy Al-pex csőhöz való T kb 1500ft, viszont a réz csőnek 1000ft körül van métere az Al-pex 200-300ft. Vas csövet ma már kevesen használnak mert sokkal macerásabb vele dolgozni (menetvágás, kócolás) meg aztán idővel "rozsdásodik", de szerintem a legmasszívabb megoldás és ha nem vizes a fal amiben van akkor évtizedeket kibír gond nélkül.

Ha úgy döntenél, hogy sk csinálod és valami nem tiszta vagy nem tudod milyen szerszámokra stb lesz szükséged kérdezz nyugodtan, bár nem vagyok vízszerelő, de már dolgoztam mind három rendszerrel és szívesen segítek.

z-dem

2010. ápr. 26. 23:45
 3/6 A kérdező kommentje:

Hát akkor kérdeznék, ha nem gond:) Én így hallásból a műanyag csöveket támogatnám, mert azt hallom, hogy könnyű és gyors velük dolgozni.

Kérdésem az lenne, hogy hol lehet ilyeneket venni és kell e hozzá valamilyen speciális szerszám?:)

2010. ápr. 27. 06:28
 4/6 anonim ***** válasza:

Bocsáss meg, ha nem a kérdésedre válaszolok, de nekem az szurja a szemem, amit "valaki" aláirt.

Alább idézem:

"Baj van ezzel a kérdéssel? Jelezd a moderátorok felé!"

Nemesebb lett volna, ha odairja, mi a baj a kérdéseddel.

Egyébként Te jelezted a "moderátor" felé?

Azért a kérdésedhez csak annyit,Aki részletesen leirta a dolgokat, valójában úgy van.Higgyél neki?

Viz,-gáz,-fűtésszerelési szakboltban minden kelléket be tudsz szerezni.

Ha magad csinálod, fenn áll annak a veszélye, hogy vagy több anyagot veszel és ami kimarad, ott "penészedik" rajtad, ha pedig kevesebbet, akkor meg nem győzöl járkálni a boltba, És mégegy, akár melyik anyag mellet döntesz, valamilyen szerszám csak kell hozzá és ha kész vagy, utána nem tudsz vele mit kezdeni.(Mert azért olyan sűrüen nem fogsz fürdőszobát felújitani!)

A szakember pedig viszi az anyagot, Neked nem marad semmi, a szerszámmal sem lesz gondod.

Amit leirtam a szerelésről, azt én már átéltem, tehát van tapasztalatom.(Magam csináltam)

2010. ápr. 27. 08:22
 5/6 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__barkacsolas__743627-fu..

itt van egy válaszom

[link]

itt rengeteg infót találsz és minden kérdésedre találsz választ.

[link]

ez pedig az a szerszám ami mindenféleképpen kelleni fog kalibrálónak hívják több változata is van láttam vasból 3500ft-ért ami a képen van az műanyag és 1500ft volt tavaly szeptemberben, a hajlító rugó és a csővágó hasznos szerszám ugyan de meg lehet lenni nélküle. És igen egy épületgépészeti áruházban mindent be tudsz szerezni, de pl nálunk a helyi kis műszaki boltban szintén szinte mindent meg lehet kapni. Ha alaposan kiszámolod, hogy mennyi cső fog kelleni akkor nem marad csak max egy méter 250ft a maradék idomokat pedig ha megbeszéled az eladóval akár vissza is viheted (én a fűtéshez 50m 16-os és 50m 20-as csövet vettem 20-as ból még kellet vennem 10métert 16-os ból maradt 1.5m).

Persze nem azt akarom mondani, hogy mindenképp magad csináld ( a szakiknak is meg kell élni valamiből) de ha úgy érzed menni fog nyugodtan vágj bele.

z-dem

2010. ápr. 27. 17:08
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget;)
2010. ápr. 28. 14:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!