Parapetes konvektor átalakítható kéményessé?
Talán...
Ha belegondolok,egyszerűen a kimenő csövet rákötni a kéményre,és kész...
Van azonban néhány DE!!!
-Az égéshez a lakás levegőjét fogja használni.
-Mivel nem erre tervezték a mérnökök,kérdés,hogy hogyan viselkedne,mikor a kémény huzatot csinál benne,nem kellő hatásfokkal dolgozna.
-Mivel a parapet tartotta,nem tudom,vannak-e lábai,amin megállna.
-A zárt égésterűből nyílt égésterűt csinálni....-hát nem tudom,nem egy életbiztosítás!
-Szabálytalan.
Technikailag megoldható (évekig fűtöttem vele), de nem véletlenül tilos.
Előnye a sokkal jobb hatásfok, de a korszerű jól záró nyílászárók mellett életveszélyes. A szoba levegőjébe visszajutnak az égéstermékek.
FÉG konvektor hozzá való átalakító készlettel, ami tartalmazott "huzatcsökkentőt", de az összes ajtó és ablak húzott rendesen. Ha a szél úgy fújt bizony jött a gáz vissza rendesen.
Kérlek eszedbe ne jusson. A gyári megoldás is nagyon meredek volt, a házi barkács szerintem csak gyengébb lehet.
Egy használt készülék pár ezer forint . Annyiból nem oldod meg az átalakítást
Manapság már csak a zárt égésterű megoldást engedélyezik. Ha a lebuksz a gányolással, bizony anyagilag sokba fog kerülni. Ha valami nem klappol, akkor jó esetben kórház
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!