Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan tudnék működtetni 3...

Hogyan tudnék működtetni 3 pines ventilátort szabályozóval külön adapterrel 230 V feszültségről?

Figyelt kérdés

Adott egy 3 pines 12 V PC. ventilátor hozzá egy ZALMAN - FAN MATE 2 (ventipotméter) és adott egy 12 V -os feszültségű 230 V hálózatról üzemelő nem PC. tápegység.

Ezeket hogyan tudnám összehangolni hogy működjön?

2016. okt. 5. 22:46
 1/4 anonim ***** válasza:

[link]

Így tudod megoldani. Vagy levágod a zalmann csatlakozóját, és oda kötöd rá (piros: +12V, fekete: GND), vagy veszel egy ilyet:

[link]

És azt használod, szintén piros a +12V, és fekete a GND.

2016. okt. 6. 07:20
 2/4 anonim ***** válasza:

Összekötöd és kész.

Egyébként milyen 12voltos táp? Lehet hogy kevés lesz

2016. okt. 6. 08:47
 3/4 A kérdező kommentje:

Elég a táp neki bőven.

Úgy látszik kellet ide írnom hogy biztosan összeálljon a rendszer fejben és gyakorlatban is.

Tesztnek most sikerült összeraknom, már csak be kell építenem a helyére.

Köszönöm a válaszokat.

/Ezt egy hangtalan és kis fogyasztású mini szeleztetőrendszőrnek szánom egy kisebb szobába. Amit egy 230 V ventilátorral nem tudtam volna kivitelezni./

2016. okt. 7. 00:16
 4/4 anonim ***** válasza:

Én ugyanilyen rendszert használok a macskawc szellőztetésére(szagszűrőkkel).

Bár jobbnak találtam ha néha megy maxon a cucc, nem mindig alacsony fordulaton.

párszáz forint egy konnektoros időkapcsoló, amivel beállítod, hogy napközben menjen óránként 1x15 percig, este meg sosem(ha alszik valaki ott)

2016. okt. 7. 08:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!