Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Szilikon nyílászáró tömítők...

Szilikon nyílászáró tömítők rugalmasabbak?

Figyelt kérdés
20 éves ablakokban szeretném a szigetelést kicserélni, mivel már eléggé rugalmatlanok, megkeményedtek, nehezen záródnak, huzatosak az ablakok? Ezek a szilikon, svéd szigetelő gumik rugalmasak, nem baj, ha nagyobbat vásárolok belőlük?
2016. okt. 5. 19:36
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha a gömbölyű profilú, nútba illeszthető tömítőre gondolsz, (standard színe fehér) azok rugalmasabbak sokkal, mint a hagyományos gumik. Egy valamit viszont nagyon nem szeretnek: mégpedig azt, ha festék kerül rájuk. Megöli őket az oldószer. Arra kell csak figyelni, hogyha nyílászárót újítasz fel, a festés idejére ki kell venni ezeket a tömítőket.
2016. okt. 6. 08:59
 2/4 A kérdező kommentje:
De én nem szokásos humora gondolok, hanem erre a viszonylag új szilikon tömitőre.
2016. okt. 6. 12:06
 3/4 A kérdező kommentje:
Humora* gumira.
2016. okt. 6. 12:06
 4/4 anonim ***** válasza:
Az a viszonylag új szilikontömítő már bőven elérte a nagykorúságot, elég rég óta jelen van már a piacon. :-) Arról írtam én is, és ha nem kap festéket, bírja addig, míg az ablak ablak lesz. Nekem tíz éve benne van az egyik fa tokos ablakomban, utólag lett beültetve, nútmarással. Úgy vettem észre, nem veszített semmit a rugalmasságából.
2016. okt. 6. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!