Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mégis hogyan válasszak csörlőt...

Mégis hogyan válasszak csörlőt, h max 200. kg. os disznót elbírja?

Figyelt kérdés
Nézegetem őket. Egyikre az van írva, pl. hogy max.500. kg teherbírás, másikra 1000. kg vonóerő. No, de a vonóerő lóggva mennyi? Meg a teherbírás is hogyan értendő? Esetleg tipp, h hol nézzek körül? Köszönöm.
2016. okt. 1. 13:38
 1/4 anonim ***** válasza:

Amelyikre 200kg vagy annál több van írva az már jó neked.

Lógva is ugyanannyi.

Piacon vettem nemrég 500kg-t asszem 5ezerért, nem nagy minőség de aki csak ritkán használja annak jó.

Boltban a jó minőségű, hitelesített 50ezer körül van.

2016. okt. 1. 20:04
 2/4 A kérdező kommentje:
Nincs igazad. Gondolj bele. El tud húzni az ember földön pl egy 100kg.os valamit. Lóggva is meg tudnánk tartani?
2016. okt. 1. 21:38
 3/4 anonim ***** válasza:
Belegondoltam. Én 500 kilósnál kisebb csörlőt még nem láttam, az biztos elbírná. De akkor vegyél 1 tonnást.
2016. okt. 1. 21:48
 4/4 anonim ***** válasza:

Rossz az analógia.

Attól még, hogy egy ember arrébb tud húzni akár egy két tonnás kocsit is, nem fejt ki 2 tonna vonóerőt. A vonóerő nem azt jelenti hogy mekkora tömeget tud elhúzni, az adott gép, hanem hogy mekkora erőt tud kifejteni rá. Ez a gondolatmenet, hogy "mekkora tömeget tud elhúzni" már ott megbukik, hogy nem mindegy, hogy egy viszonylag jól csapágyazott autóról beszélünk, vagy egy vasdarabról. Gondolom nem árulok el nagy titkot, hogy pl. egy esztergagépet ami egy autóval van egy súlyba, kézzel a büdös életben nem fogsz eltolni.

A lényeg annyi, hogy egy olyan csörlő ami "200 kiló vonóerőt" tud vagy nevezzük teherbírásnak, az meg fogja emelni a 200 kilós disznót is.

Egyébként ezek a csörlők azért vannak úgymond túlméretezve, mert hiába lenne elég mondjuk 800-1000N vonóerő, (amit egy ember kb. ki tud fejteni,) hogy megmozdítson egy kocsit, csörlőzni általában nem tükörsima flaszteren szoktak. Ha viszont van egy kis sár vagy emelkedő, amikor általában a csörlő kell, ott ugye vannak jelentős ellenirányú erők is.

2016. okt. 3. 01:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!