Ma vettem az Aldiban egy 17/100 W-os led égőt a nappaliba 8 €-ért. Nagy vesszőparipám az energiatakarékosság, mindazonáltal idáig drágának, vagyis nehezen megtérülőnek tartottam ezt a fajta égőt. Most sem olcsó, de már korántsem olyan horribilis az ára, mint pár éve, amikor még gyerekcipőben járt a gyártása. Szerintetek lesz még olcsóbb is, vagy már most érdemes a lakás összes hagyományos égőjét lecserélni? A nappaliban mondjuk eddig is energiatakarékos égő volt, a fürdőben, meg az éjjelilámpákban halogén fényforrások, csak az előszobában, meg a konyhában, valamint hálószoba mennyezeti világításában vannak még hagyományos izzók. Ezeket viszont vajmi keveset használjuk.
2016. szept. 21. 12:38
1/5 anonim válasza:
Szerintem nem valószínű, mert nem hiszem, hogy olyan népszerű lesz.
A lednek elég fura fénye van, sokak számára zavaró, így nem tudom elképzelni, hogy mindenki nagy tömegekben akarja majd ilyen fényforrásra cserélni a lámpáit.
2016. szept. 21. 12:45
2/5 anonim válasza:
Egyébként nekem az a tapasztalatom, hogy ahol hagyományos égőm van, az bírja a legtovább, nem is emlékszem, hogy mikor kellett utoljára cserélni. A kis szuper halogén izzókat, és az új energiatakarékos égőket meg nagyon gyakran kell cserélni, a régiekhez képest. Szóval a környezetnek sem biztos, hogy az energiatakarékos modern izzók a legjobbak.
2016. szept. 21. 12:48
3/5 anonim válasza:
"17/100 W-os led égő" Ezt a 17/100-at hogy' kell érteni?
2016. szept. 21. 15:05
4/5 anonim válasza:
Szerintem nem feltétlen olcsóbb lesz, inkább az van és lesz, hogy gyártanak most már jobbakat. Most már ha valami márkásabbat veszek - mondjuk nem az aldiba fogom megtalálni - akkor azoknak eleve jobbak az értékei és nem halványulnak el.
Hagyományosat ha sokat van használva érdemes lecserélni.
A kompakt energiatakarékost nem, mert ott már nincs a kettő között nagy különbség, de ha kiég érdemesebb ledet venni helyette.
A nem sokat használt hagyományos izzót szintén nem érdemes lecserélni, mert soha nem hozza vissza az árát.
2016. szept. 21. 15:13
5/5 A kérdező kommentje:
A 17/100-at úgy kell érteni, hogy 17W a fogyasztása, és 100W-os égő fényét adja.
Itt Németországban (is) időnként kapnak a multik neves gyártóktól árut, amit akciósan adnak. Ez az égő a Müller gyártmánya, ami, - úgy tudom - elég neves cég. Van valami burkolat az égő üvegén, ami szűri a fényt, így meglehetősen kellemes, ugyanakkor erős fénye van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!