Ettől nem pattanhat el a flexnek a korongja?
amikor forog keménnyé válik
ezek erre vannak kitalálva ...
nem papírból van, több réteg, huzallal.
Igen, elpattanhat ilyentől.
Igaz, ezek a mai korongok már igen erősek, de nem terhelhetőek oldalirányban a végletekig. Ezért is szokták a vágókorongokra írni, hogy csiszolásra nem használható.
Na nem mintha én nem csiszolnék vele :) , ha vágok valamit, a sorjázáshoz természetesen én is lusta vagyok csiszolót felrakni.
Pedig 180-as vágókorong már ment szét a kezemben, ráadásul egy nagy létra tetején...
De hát miért pont én legyek az, aki tanul a saját hibáiból.
Rendeltetésszerűen, azaz vágás esetén, ha fent van a védőburkolat, nem kell félned. Ha oldalirányban nem éri erő a korongot, akkor tényleg nagyon bírja a terhelést, az esetleg lepattogó részeket meg a burkolat hárítja.
Értem. Akkor az előző hülyeséget írt,hogy felkeményedik?
Meg amúgy amikor vágok és pl kinyújtott kézzel kell, és helyezkedek, aközben is mozoghat pédaéorűnyban, olyankor megfeszülhet és elpattanhat?
ember ott a video.
Ez erre van kitalálva, csiszolásnál simogatni kell, attól nem törhet, a vége érdes és kopik, ezért tudsz vele csiszolni.
Beljebb nem érdes és nem is kopik, mert a huzalok, rétegek összetartják.
Különben van papír korong is, amivel csiszolni lehet az oldalával.
Az oldalával, mert a forgástól kökemény lesz
Az a csiszolókorong, ami csiszolásra lett kitalálva. Annak az a lényege, hogy vastag és nem szimmetrikus, pont azért, hogy nagy oldalirányú erőt is el tudjon viselni.
Ez a vékony korong csak sugárirányú erő elviselésére lett gyártva. Mint írtam, rá is szokták írni vagy a csomagolásra, vagy magára a korongra, hogy csiszolásra nem használható.
Az nyilván hülyeség, hogy felkeményedik, de az igaz, hogy a nagy fordulat miatt viszonylag nagy erőt visel el ez a vágókorong is, mert egy adott pontot nagyon rövid ideig ér a roncsoló erő, így az anyag tehetetlensége miatt nem törik túl könnyen.
Ugyanaz az elv, mint mikor egy gyertyát sűrített levegővel kilőnek egy ajtólapra, és a nagy sebesség miatt nem kenődik fel rá, mint kis sebességnél tenné, hanem átüti az ajtólapot, biztos láttál már ilyen filmet Discovery-n vagy hasonló adón.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!