Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Falfestés, hogy olcsóbb?

Falfestés, hogy olcsóbb?

Figyelt kérdés

Ha előre kevert festéket veszünk vagy ha színt kevertetünk, esetleg, ha veszünk fehér festéket és mi keverjük be?

Melyiket javasoljátok?

2010. ápr. 21. 14:07
 1/8 anonim ***** válasza:
Utolsó, egyértelmű. Így is szép színeket lehet kikeverni.
2010. ápr. 21. 14:18
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát én előre keveret vettem. Dulux nagyvilág színei. 5ezer volt egy 5L-es, az nagyjából elég volt egy-egy 12nm-es szobára. Így legalább tudtam, milyen színű lesz. Kevergetni nem álltam volna neki... "Fúúú túl rózsaszínes.. még egy kis pirosat. ajjaj, túl sötét, na egy kis fehéret még hozzá.. áááá!" Ha meg ráadásul sokat keversz be, megmarad. Ha keveset, újra úgysem találod el azt a színt. Duluxból ha kevés volt, vettem hozzá egy kis dobozzal. Ugyanaz a szín. Kész. Szóval szerintem a kevergetés több probléma, mint amennyivel olcsóbb esetleg.
2010. ápr. 21. 16:28
 3/8 anonim ***** válasza:

az előre kevert festékek viszonylag drágák,és az hogy egy rétegben fed, az mese. a saját keveréssel az a baj, hogy a legtöbb színhez 3-4 féle szinezőt kell venni, és van amelyikből csak minimális mennyiség kell,a többivel mit csinálsz?Valamint ha nagyobb mennyiség kell(2 vödör) nincs az az isten hogy mégegyszer kikeverd ugyanazt. 25 éve foglalkozom lakásfelújítással de kb 20 éve nem keverek festéket. bemész a boltba kiválasztod a színt kikeveri a gép, és kész.

Bandigyerek

2010. ápr. 21. 20:00
 4/8 anonim ***** válasza:

na most előrébb vagy, három különböző válasz:):)

Bandigyerek

2010. ápr. 21. 20:01
 5/8 anonim ***** válasza:
A kikevert festékek viszont jóval drágábbak, mint a gyárilag kevertek..:) Na én ezért választottam a fent említett duluxot.
2010. ápr. 21. 21:06
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2010. ápr. 21. 21:23
 7/8 anonim ***** válasza:
Szerintem én a legolcsobbat választottam.Legolcsobb OBI-s akciós fehér falfesték meg egy doboz szinező bele.Késöbb láttam az ALDI-ban fele annyiért is szinezőt.Úgy még olcsobb lett volna.Kétszer átkentem és kész.
2010. ápr. 21. 22:24
 8/8 anonim válasza:
Az előrekevert a legjobb,már ha el van döntve,milyen legyen.Aztán néhány helyen utánaérdeklődni és a legkedvezőbb ajánlatot megnézni,persze a minőségre figyelni kell.De kis szerencsével jelentős megtakarítást foghat ki az emberfia hasonló termékkel.Azért festés előtt nem árt tudni mivel volt előtte festve,és a fal előkészítéséhez,mit használtak.Sajnos csúnya meglepetések érhetnek ha erre nem figyelsz.Leválás,foltosodás stb.Utána pedig az a legolcsóbb ha magad csinálod,de ha nem értesz hozzá inkább kérj tanácsot,segítséget,mert egy elcseszett falat rendbe hozni nem olcsó dolog.
2010. ápr. 22. 11:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!