Betonba fúrtunk fel egy polcot és az egyik csavart beletörtem a müanyag menetbe (dübelbe). Hogy szedjem ki?
Figyelt kérdés
Kalapácsfúróval direkt nagyobb lyukat fúrtam bele (mielőtt a dübel belement és belecsavartam). A polc tartócsavara hajlított végű. Ahol kezdődik rajta a menet ott törött le. Hogyan lehetne kiszedni dübelestől az egészet?2016. aug. 15. 12:35
1/6 anonim válasza:
Mennyire fontos, hogy pont ott legyen az a polc és ne 2 cm-el fentebb vagy lentebb? Mert akkor egyszerűen fúrsz másikat azt meg eltünteted ha zavaró. Én amikor így jártam és csak oda volt jó kivéstem, de lehet, hogy van egyszerűbb.
2/6 anonim válasza:
Ahogy írtál, célszerűbb odébbrakni. Vagy hegessz rá egy vasdarabot amivel ki tudod hajtani
3/6 A kérdező kommentje:
Albérletben lakunk, szeretném kicserélni egy használható dübelre, így az utánnunk lévők is tudnák használni. A polcon pár emléktárgy van, illetve diszítés, nincs 5 kg a kettő együtt, ezt szerintem simán tartani fogja.
Jelenlegi állás szerint a csavaros vége az teljesen bent van benyulni érte nem nagyon lehet, csípőfogóval a dübel ketté szakadna, ha kiszedném. A másik végét meg belekalapáltam elég rendesen szorul a polcot jól tartja.
2016. aug. 15. 14:28
4/6 anonim válasza:
Beflexelném hogy csavarhúzót tudjak tenni a csonkba. Dübel ki, helyére új, szétbarmolt vakolat átmenetileg glettelve elviselhető lesz, a következő meszelés pedig végleg eltünteti a baleset emlékeit.
5/6 anonim válasza:
Ha annyira be lett hajtva, hogy eltört, akkor így beleflexelve valószínűleg nem jönne ki, a bevágás melletti részek simán letörnének.
Esetleg az lenne megoldás, hogy mikor megvan ez a bevágás, akkor gázlámpával melegíteni, vagy forrasztópákával a csavart, hogy a műanyag hátha megpuhul és már nem tart annyira.
6/6 anonim válasza:
Átmérőfüggő természetesen, van az a vékony csavar, ahol jobban meg is éri a műanyag szutykot rongálni, ami szintén nem egy nagy eresztés akkor már... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!