Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Milyen dugókulcsot vegyek?

Milyen dugókulcsot vegyek?

Figyelt kérdés
A neten már többféle márkát és készletet is láttam, de teljesne tanácstalan vagyok. 1/4"-os készlet érdekelne. Jó lenne ha esetleg hosszított fejek is lennének benne, bit adapterrel. Néztem már Lincos, Stanley, Proxxon és más készleteket is. Melyik érné meg szerintetek otthoni közepes használatra, tehát nem mindennap ahsználnánk, de ha kell akkor akár erősebb dolgokat is bírja. Illetve tudtok ajánlani erős kerékkulcsot?

2016. aug. 13. 09:13
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha a ma elérhető választékból ajánlanák akkor jól kicsesznék veled. De ha valahol hozzájutsz ehhez a képen látható készlethez, amit a Kádár-rendszerben gyártottak, akkor szerencsés leszel. A TSZ gépműhelyében ráraktuk a traktor kerékcsavarjára, szakszerűtlenül meghosszabbítottuk egy 2 méteres vascsővel majd a legnehezebb ember ugrált rajta hogy meglazuljon a csavar. Mégsem tört el egyik sem.

Ráadásul 10 mm-től 32 mm méretig van benne. És nincs benne soha nem használt darab, például ami collban van méretezve, mivel idehaza mm-ben méretezik a csavarok fejeit.

[link]

Egy mai dugókulcsot a nővérem nő létére eltört kerékcserekor. Ja és a mai dugókulcsokat teleszórják collban méretezett darabokkal is mert akkor kilóra jobban megvan.

2016. aug. 13. 10:15
 2/9 anonim ***** válasza:
Csatlakozom az elsőhöz.Nekem ez is van még,35 éves,de még törés miatt egy sem lett kidobva,csak kopás miatt,vagy elveszett belőle.Vannak ezek a csili-vili valamik ,amiket drágán el lehet adni,de ilyen igénybe vételt nem bírnak,mint ez a magyar termék.Azt mondom ,hogy nézzél a neten árban ,darabszámban megfizethetőt számodra.Van amit direkt nem ajánlok,mert én sem venném meg az ár, érték miatt,pedig szinte minden nap dolgozom velük.Egy nevesincs amit 15 000-ért vettem a lidl-ben és tökéletes.Ha erősen kell lazítani,akkor ebből a magyarból veszek ki egy kulcsot.
2016. aug. 14. 01:05
 3/9 anonim ***** válasza:
53%

A felsoroltakból az első kettő az a felejtős kínai. Marad a proxxon. Az még minőségi.

Jó alternatíva a volt szocici szerszám. Nekem is van magyar, ndk, orosz kulcskészletem. Mind jók.

Ha sűrűn kell akkor érdemes jót venni. Mélyen kell a zsebbe nyúlni, de megéri. Egy unior, vagy beta szerszám egy barkács műhelyben, örök darab.

2016. aug. 14. 08:46
 4/9 A kérdező kommentje:

<a href="http://technorollshop.hu/proxxon_23280_49_reszes_racsnis_kulcskeszlet">Ez a készlet akkor már jó lehet?</a>

Nagy 1/2"-osból már van egy proxxonunk az még mindig bírja vajon ez is olyan lesz? Nem minden nap használnánk ugye, de ha megveszek egyet akkor az legyen jó. 3/8"-osból viszont nincs meg egy teljes készlet, egy jó 1/4"-os és 1/2"-os kiváltja azt szerintetek?

<a href="http://bolthely.hu/hegesztestechnika/id/03384_PROXXON_DUGOKULCS_KESZLET_1_2%22">Ilyen 1/2"-os készletünk van.</a> A csúszószárával szoktuk leszedni a beragadt kerékcsavarokat, de már ferdül a csúszószár picit de bírja még. :)

2016. aug. 14. 11:50
 5/9 A kérdező kommentje:
[link] Ez a készlet akkor jó lehet szinte mindenre és sokat is kibír majd?
2016. aug. 14. 11:52
 6/9 anonim ***** válasza:
A proxxon minőségi kéziszerszamairól, és az elnyűhetetlen eletromos barkácsgépeiről híres német márka. Szerintem jó választás.
2016. aug. 15. 12:03
 7/9 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy páran leszóltok majd, de itthon teljesen jól megvagyok Yato cuccal, és ár/minőségben ezt láttam elég jónak az erős közepesek közül. Nyilván nem szoktam állatkodni vele, arra van mindig alternatíva (csavarlazító, kocogtatás, melegítés kombó finoman szólva jobban beválik itthon). A PZ1 bithegy nagyon árulkodó, mert nálam facsavarral és a soha kidőlni nem akaró (ellenben évek óta már csak max fordulaton működő) pici Bosch fúrómmal azért eléggé veszélyes vagyok a PZ1 hegyekre (tudom, vegyek fúrót, vagy vegyek gombot, vagy vegyek behajtót, vegyen a franc!). Három éve megállt a cserebere az egy szál yato bitheggyel (a pótot úgy elraktam, azt se tudom már, hol lehet). Nincs kopása. Néha azt hiszem, hogy van, de párszor megpusziltatok vele egy közepesen tiszta géprongyot, és tök új lesz megint. Még a King Tony ilyen állítólag, és azzal jobban is jártam volna. Imbuszkulcs van tőlük, elég vastag, azt használtam már félig állat módjára (rozsdás acélcsavar belegyógyulva a koszba a biciklisztenderen, lehetett nyugodtan püfőlni, csavarlazítót nincs hova okádni, pirítani meg pont nem volt kedvem, mikor mérgelődni is lehet). Nem éreztem még csak rugalmasnak sem. Egy merev szerszám, ahogy a ponyvaregényíró mondaná.

Feltételezem, hogy dugókulcsban nem túl extrém célokra, tényleg ésszel nekiállva a fejtörőknek, benne kell legyen 10-15 év, ha nem iparszerűen van állandó bevetésen.

2016. aug. 16. 18:53
 8/9 A kérdező kommentje:
King Tony 2539MR és a Proxxon 23.280 készlet között vacillálok, tehát a king tony is jó lehet még?
2016. aug. 16. 21:28
 9/9 anonim ***** válasza:
Van kísérleti lapos bithegyem tőlük, ami eddig még nem lett S alakú, ahogy az összes elődje (bolti, piaci "nágyonjo", tökmindegy). Pedig próbáltam ártani neki, persze kimondottan a javítás jegyében, de akkor is. Nyilván amikor látom, hogy nem megy, akkor csavarlazító, ütögetés, komoly szitokvirágok és ha mindez nem hatja meg a csavart, melegítés és hűtés kötelező marad. De a Beta is így lenne kímélve nálam. Amire nem kell, arra ne erőltessük, ha ott a könnyebb és eredményesebb út.
2016. aug. 19. 20:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!