Lehet-e kocsibejáró beton alapjába tégla, cseréptörmeléket rakni?
nem mert gyengíti a beton szerkezetét, a tégla vízfelvevő képességgel rendelkezik.
üdv: egy burkoló
És ha vashálót is rakok bele?
A nagyját már kiszedtem,ha egy 5cm törmelék maradt az baj?
Ja,és miért baj az,hogy a tégla felveszi a vizet?
A föld is ugyanezt tenné,és a tégla még keményebb is!
a tégla felveszi a vizet, és szétpizslik pár év alatt. amikor széotpizslett akkor a helyén egy gyenge szerkezetű anyag marad, a téglapor. kb olyan mintha azon a helyen csak föld lenne a betonban. szerintem normális terhelésnél 15 cm-es betonba simán elmegy pár 5 cm-es tégladarab.
a másik az, hogy mivel a tégla felveszi a vizet, és ha az télen megfagy, akkor az tényleg szétnyomhatja a betont. de szerintem ehhez 5 cm-es tégla nem elég. majd talán ha egy egész tégla lenne benne
Bármit lehet, csak tisztázd magadba hogy mit akarsz? Olcsón selejtet gyártani, vagy kicsit drágábban tartósat?
CSinálhatod az egész bejárót hulladékból, majd lesimítod betonnal... gyönyörű lesz... amíg be nem jön az első fagy...
Vagy megcsinálod rendesen, és akkor minimum 20 évig le van róla a gond.
Az alján lehet törmelék, ha kellően ledöngölöd (süllyedés miatt), de a beton vastagsága ne legyen kevesebb 8 cm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!