Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mi az a "flux"?

William Tell kérdése:

Mi az a "flux"?

Figyelt kérdés
Egyik haverommal forrasztottunk a múltkor. Mondta, h. előtte mártsam be a vezetéket ebbe a flux nevű folyadékba. Mi konkrétan ez a flux? Miért kellett használni? Mi a képlete? stb. élettani hatások stb.

2016. júl. 12. 15:25
 1/4 anonim ***** válasza:

Valószínűleg folyasztószer akar lenni, bár még nem hallottam flux néven.

...Na közben ezt találtam:

http://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__barkacsolas__3679882-m..

2016. júl. 12. 17:10
 2/4 A kérdező kommentje:
Igen, ez az. De még mindig nem értem. Mit jelent, h. folyasztószer? Mire való pontosan?
2016. júl. 12. 18:37
 3/4 anonim ***** válasza:

A forrasztást segítő kémiai anyag, oxidációs folyamatokat akadályoz meg(Kémiából nem vok túl erős,úgyhogy javítson ki valaki ha rosszat írok) amelyik segíti a felületi diffundálást a 2 különböző fém között.

Legalapvetőbb flux elem a bórax amit pl kemény forrasztáshoz használnak,valamint más sók keverékei/kombinációi.

Lágy forrasztás esetén pl a degufit nevű cucc segíti a réz és az ón felületi egyesülését. A paszta ónt,és savat tartalmaz,ez feloldja a réz oxidokat.

Kb ennyi.

2016. júl. 12. 19:13
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kimerítő válaszodat. Azonban mi nem pasztát, hanem valamiféle folyadékot használtunk. Akkor az vajon miből állhat össze?
2016. júl. 13. 15:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!