Normális, hogy melegszik a dugvilla érintkezője?
Figyelt kérdés
Van egy medence keringető szivattyú. 3,7A-t vesz fel, folyamatosan üzemel. Üzemszerű, hogy melegszik a dugvilla érintkezője? Mitől lehet? Mit tudok csinálni, hogy ne melegedjen?2016. júl. 10. 11:34
11/17 anonim válasza:
Ha menetzárlatos egy villany motor,az el sem indul,a biztit is leveri .Valahol laza a kötés,ahogy az előző irta,és én már valahol az elején .Ha 1 hétig üzemelne ,akkor sem melegedhetne .
12/17 A kérdező kommentje:
Megnéztem a kötéseket, nem tűntek lazának, de azért szétszedtem, összeraktam. Most nem melegszik. Köszönöm mindenkinek a tanácsokat!
2016. júl. 10. 16:58
13/17 anonim válasza:
75 köbméter? Az igen. Egy ilyen medencéhez egy normális keringető rendszer illene fix bekötésekkel és vezérléssel, nem egy villásdugóval és hosszabbítóval megtáplált szivattyú. Még sem egy hipermarketben vásárolható, szereld magad medencéről van szó :)
14/17 anonim válasza:
Na 11-eske .Ne szólj bele a felnőttek dolgába.1,2 menet áthidalásakor még elindul,melegszik ,kisebb teljesítménnyel, melegszik,de megy addig még nagyobb menetszám nem ég meg,majd a növekvő áramtól lekapcsolja a relét.A terheléskor leégő motor is megy folyamatosan csökkenő fordulattal és teljesítménnyel.
15/17 A kérdező kommentje:
Meg van csinálva, csak az időzítő óra szarakodik, és amíg meg nem nézi meg a villanyszerelő, addig megy hosszabítóról. Egyébként fixen nem kötjük a szivattyút, mert télire ki kell venni. A vezérlőóra is egy konnektort kapcsol az aknában.
2016. júl. 10. 18:11
16/17 anonim válasza:
14# meg a melegedés abból származik menetzárlatnál, hogy váltóáramnál a zárlatos hurok melegszik, mert az egy 1 menetes zárt tekercsnek számít. Így nagy áram indukálódik benne......
17/17 anonim válasza:
úúúúristen ne már, (miket nem tudnak itt kommentelni)
ember hogy ne melegedne 3,7 A vesz fel persze hogy melegszik,ez teljesen oké
minél nagyobb teljesítményt vesz fel a gép annál jobban melegszik a konektor, dugvilla ez teljesen normális, ha menetzárlatos lenne akkor azzal nem igen keringetnél semmit...
régi házakat ezért is szoktak teljesen átvezetékezni, mivel ott még alumínium kábelek vannak a falban, és sokkal nagyobb az ellenállása mint a réznek, magyarán melegszik vagy akár olvad, plusz több a villanyszámla,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!