Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Csaptelep javítása?

Csaptelep javítása?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az egyik csaptelepet nem lehet normálisan megnyitni/elzárni, és ezt szeretném megjavítani. Nem szeretnék ezért szerelőt hívni, biztos nem annyira bonyolult, csak gondoltam előbb kérdezek nehogy hülyeséget csináljak.

Ilyen fajta a csaptelep:

[link]

A szabályozó kar alatti rész (ami a test és a kar között van, éppen csak egy kis része látható a kar alatt) lehet megrepedve.

E szerint:

[link]

a betét vagy a betét rögzítő lehet az? És ezt lehet itthon egy egyszerű embernek is kicserélni? Szóval ha bemegyek a boltba, és elmondom hogy mi a gond, akkor amit ott kapok az minden csaphoz jó kell hogy legyen? És itthon ha jobban erőltetem le lehet szedni a szabályozó kart, és kicserélni a hibás részt?

Na szóval abban kérném a segítségeteket, hogy egyáltalán melyik lehet a hibás rész (remélem megállapítható a leírásból), és hogy azt hogyan tudnám kicserélni?

Köszi! :)

2016. jún. 29. 21:44
 1/4 anonim ***** válasza:

A szabályzókaron, ami jelöli a hideg és melegvíz izányát, az a pöcköt kipattintod. A keletkező lyukon benyúlsz egy 3 imbus kuccsal, meglazítod az ottlévő hernyó csavart. Ezután a kar lehúzható. A takaró félgömb lepattintható.

...hogy kapsz-e pótalkatrészt? Nem tudom. De, hogy elkérik érte egy kínai csaptelep árát, az tuti.

2016. jún. 29. 23:53
 2/4 dejko válasza:
Igen kapsz alkatrészt,szét szeded ahogy előttem írták és a betétet cseréled ki,itthon én is így oldottam meg ,tavaly kb 1800 volt a betét,de még mindig olcsóbb mint egy új csap telep!Víz Gáz Szerelvény Szaküzletben megtudod venni!
2016. jún. 30. 19:55
 3/4 anonim ***** válasza:

A kerámia kartus cserélhető van 35,és 40mm-es alacsony és magas típus

Miután kiszedted ezt a belső részt,elbattyogsz egy szerelvényboltba ott megmutatod,és veszel bele egy újat kb 3eft.

2016. júl. 2. 22:00
 4/4 anonim ***** válasza:
ki kell cserélni a fenébe!-én is utálom az egykarost 10-év alatt két hete cseréltem harmadszor.
2016. júl. 3. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!