Egy acél konyhakést ki lehet úgy élezni mint egy szamurájkardot?
Nem. Szerinted egy Skoda 120-asból lehet Forma1 -es autót építeni? :)
Teljesen más az anyaga, a kidolgozása és edzése a szamuráj kardnak. Az élezése több hónapig tart, miután a penge kész lett. A hajtogatás miatt tudják olyan élesre élezni, hogy a ráeső hajszálat ketté vágja.
A konyhakés a szamuráj kardhoz képest, csak tejbegrízt vágni jó.
Nézd meg a youtubon a katana készítését, van egy nagyon jó film róla a national geographic-on. Én őszintén szólva kltlem, hogy a késed abból az anyagból lenne. Eleve a katana két, eltérően edzett acél összeillesztéséből készül, kézzel. A filmen szó van az élezérsől is, mutatják, hogy a végén milyen finom szemcséjű kővel fejezik be, szerintem olyan még európában is ritkaság ha van egyáltalán.
Lehet japán acélod, az nem kérdés, de ha sorozatgyártmány, akkor fel se veszi a versenyt a katanával.
Azért szívesen megnézném, amikor a ráeső hajszálat elvágja!
Ez legenda!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!