Agyag dolgokat égetés előtt, vagy után kell festeni?
Aranyos vagy "körömlakk".
Kétlem, hogy van otthon kemencéd.
Anyósom keramikus. Az agyagot először kiégetik kb 1000 fokon, majd mázazzák, és újra kiégetik (800-1200 fokon - amennyi a máznak kell).
SZóval inkább vegyél üzletben akváriumi díszt...
Nem értelek. Azt írod, van kemence. Akkor akié a kemence, nem tudja, hogyan kell? Azért nincs ilyen minden háztartásban.
A másik: az epoxi nem máz. Nem is értem, hogy gondoltad.
A harmadik: válaszoltam az 1-es válaszomban: "Az agyagot először kiégetik kb 1000 fokon, majd mázazzák, és újra kiégetik"
1. Ez nem teljesen olyan kemence,de működik.
2. Amikor kiégettem bekenem epoxival. Tudom,nyúlik tapad és ha rosszul szárad,fehér lessz ,de ebben is van már gyakorlatom.
3. Az a máz nem a festék
1. Ez nem teljesen olyan kemence,de működik.
Szóval mivel nem kemencével dolgozol, hanem valami mással, így nem tudok érdemben válaszolni.
2. Amikor kiégettem bekenem epoxival. Tudom,nyúlik tapad és ha rosszul szárad,fehér lessz ,de ebben is van már gyakorlatom.
Gőzöm sincs, mit csinálsz az epoxival, mert kerámiát, mázzal, és festékkel szoktak díszíteni, ami nem epoxi.
3. Az a máz nem a festék
Se a máz, se a festék nem epoxi, és nem nyúlós anyag. A máz kb olyan, mint a palacsintatészta (egy laikusnak nem tudom máshogy elmagyarázni). Belemártod, a kerámia felszívja, kiégeted. Ha akarod, még utána festheted.
Tehát nem rákened, hanem belemártod a mázba.
Összegezve: mivel te teljesen mást csinálsz az agyaggal, teljesen más anyagokkal, teljesen más "kemencével", mint a keramikusok, ezért nem lehet érdemben válaszolni. Csináld, ahogy eddig.
1-3. voltam
(ez a "mázolás" szó fel sem tűnt eddig, de tényleg... :-) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!