Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Agyag dolgokat égetés előtt,...

Agyag dolgokat égetés előtt, vagy után kell festeni?

Figyelt kérdés
És ezt a mázolást mivel ,hogy? Átlátszó körömlakk? Akváriumi dísz lessz. :D
2016. máj. 1. 11:56
 1/8 anonim ***** válasza:

Aranyos vagy "körömlakk".

Kétlem, hogy van otthon kemencéd.

Anyósom keramikus. Az agyagot először kiégetik kb 1000 fokon, majd mázazzák, és újra kiégetik (800-1200 fokon - amennyi a máznak kell).

SZóval inkább vegyél üzletben akváriumi díszt...

2016. máj. 1. 16:04
 2/8 A kérdező kommentje:
Van kemencénk nyugi. :) most akkor égetés előtt, vagy után kell festeni? Találtam epoxi-t így a máz is meg van oldva.
2016. máj. 1. 16:16
 3/8 anonim ***** válasza:

Nem értelek. Azt írod, van kemence. Akkor akié a kemence, nem tudja, hogyan kell? Azért nincs ilyen minden háztartásban.

A másik: az epoxi nem máz. Nem is értem, hogy gondoltad.

A harmadik: válaszoltam az 1-es válaszomban: "Az agyagot először kiégetik kb 1000 fokon, majd mázazzák, és újra kiégetik"

2016. máj. 2. 10:56
 4/8 A kérdező kommentje:

1. Ez nem teljesen olyan kemence,de működik.

2. Amikor kiégettem bekenem epoxival. Tudom,nyúlik tapad és ha rosszul szárad,fehér lessz ,de ebben is van már gyakorlatom.

3. Az a máz nem a festék

2016. máj. 2. 19:55
 5/8 anonim ***** válasza:
91%
Maradva szorosan a feltett kérdésnél: Agyagnak égetés előtt hívják, égetés után kerámia a neve. Agyag dolgokat égetés előtt nem festünk. Égetés után pedig már nincs agyag dolgunk, mert lett helyette kerámiánk, amit szintén nem festünk. A mázolást (mázazás!) mivel, hogy? Előttem leírták. Körömlakk, epoxi, stb általános iskolai technika órán lehet hogy elmegy, de fazekas, keramikus esetleg cserépkályhás szakmában nem vehető komolyan.
2016. máj. 2. 22:34
 6/8 anonim ***** válasza:

1. Ez nem teljesen olyan kemence,de működik.

Szóval mivel nem kemencével dolgozol, hanem valami mással, így nem tudok érdemben válaszolni.

2. Amikor kiégettem bekenem epoxival. Tudom,nyúlik tapad és ha rosszul szárad,fehér lessz ,de ebben is van már gyakorlatom.

Gőzöm sincs, mit csinálsz az epoxival, mert kerámiát, mázzal, és festékkel szoktak díszíteni, ami nem epoxi.

3. Az a máz nem a festék

Se a máz, se a festék nem epoxi, és nem nyúlós anyag. A máz kb olyan, mint a palacsintatészta (egy laikusnak nem tudom máshogy elmagyarázni). Belemártod, a kerámia felszívja, kiégeted. Ha akarod, még utána festheted.

Tehát nem rákened, hanem belemártod a mázba.

Összegezve: mivel te teljesen mást csinálsz az agyaggal, teljesen más anyagokkal, teljesen más "kemencével", mint a keramikusok, ezért nem lehet érdemben válaszolni. Csináld, ahogy eddig.

1-3. voltam

(ez a "mázolás" szó fel sem tűnt eddig, de tényleg... :-) )

2016. máj. 3. 11:19
 7/8 A kérdező kommentje:
Már kész! Belraktam hozzá egy próbahalat eddig él és virul. Azért köszönöm :D
2016. máj. 3. 13:08
 8/8 anonim ***** válasza:
Igazán nincs mit a semmit, mert fogalmunk sincs, mit műveltél az agyaggal, de gratula, hogy sikerült!
2016. máj. 3. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!