Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Fa léc kerítés olcsón? Hogyan...

Fa léc kerítés olcsón? Hogyan lehet kihozni viszonylag emberi áron egy 25 méteres kerítésszakaszt?

Figyelt kérdés
Jelenleg drótkerítés van, de elég nagy a gyalogos mozgás az utcában, és baromi zavaró, hogy az emberek bámulnak befelé az udvarra mint az állatkertben :) Szóval szeretném lécből megcsinálni kb 180cm magasságban, de ugye 25m-re elég sok lécről van szó, ami már egy 3-400Ft-os darab árnál is több mint 150ezer csak a faanyag ha jól számolgattam, még ha hagyok 1-2cm rést két léc között. Valakinek sikerült ennél olcsóbban, de normális kinézetűre kihoznia?

2016. ápr. 17. 10:24
 1/8 anonim ***** válasza:
Nemigazán lehet sajnos. Nekünk egyébként téglából van rakva a kerítés, és műkővel borítva. Ez sem olcsó, de nem látnak át, és még így 10 év távlatából is ugyanolyan jól néz ki, mint amikor felhúztuk.
2016. ápr. 17. 10:44
 2/8 anonim ***** válasza:
Nádat tettünk fel anno 5-6 éve, igaz hátra a kert felőli részre, úgy kb 30 méteren. Most már eléggé megtépázta a szél meg megette az időjárás, az utolsó 2 évben már ocsmányul nézett ki emiatt, nemrég leszedtem a nagyon gáz részeit kb a negyede még fent van jó állapotban. Akkoriban azt hiszem 20 ezerből jött ki az egész, és valami 2,5 méter magas volt, nem lett lekezelve semmivel bár állítólag valamivel le lehet kenni hogy tovább bírja, közel sem a legjobb megoldás, plusz könnyen lángra is kaphat, de ha ezeket bevállalod gyors megoldás, könnyen gyorsan fel lehet rakni, és amíg bírja addig spórolhatsz egy rendes kerítésre.
2016. ápr. 17. 12:14
 3/8 anonim ***** válasza:

Mikor falun laktam volt a kertünkben sokféle tüzifa, akác, tölgy, stb. Vettem egy használt szalagfűrészt és a háznál minden szükséges deszkát vagy lécet kivágtam vele. És persze tüzelőt is azzal fűrészeltem. Ez az akkori árakon is olcsóbb megoldás volt mint egy darab lécért 50 Ft-nál többet kiadni. Mikor még nem volt szalagfűrészem akkor meg annál vágattam ki a faluban akinek volt és jól értette a dolgát.

A leírt módszerrel megcsináltam magam egy fa kaput, kiskert kerítését, több létrát, dísz kerekeskutat, gazdasági épületek ajtajait, küszöbfákat, stb. Ja és az akácból készített dolgok 25 év után is megvannak. Míg az általad említett drága bolti lécek nem is keményfából vannak.

2016. ápr. 17. 12:15
 4/8 anonim ***** válasza:

A nádat gondolonám a legrosszabb megoldásnak. Akárhol láttam eddig, sehol sem bírta sokáig, és nagyon csúnya, ahogy szétszaggatta a szél. A nád megfelel egy szélvédett teraszra, de nem egy időjárásnak kitett hosszú kerítésszakaszra.

A léceket úgy akarod, hogy teljesen összeérjenek? Mert a léckerítés is olyan, hogy belátnak rajta az esetek 99%-ában.

Egyébként a válasz, hogy tudod olcsóbban kihozni: olyan nincs, hogy sehogy. OlcsóBB, de nem olcsó lesz, ha a léceket nem barkácsáruházban, hanem tüzépen veszed meg.

Tüzépből is a kicsiket keresd, de a nagy híreseket, amik reklámozzák magukat. Mi a szomszéd kisvárosban találtunk egy tüzépet, kb. harmadannyi áron van minden, de legalábbis féláron, mint a nagy áruházakban.

Nem tudom, merre laksz, de tuti vannak kis helyi tüzépek.

Legutóbb térkövet néztünk, nagy 40x40 centist, a Tüzépker áruházában 722 ft darabja, ezen a kis tüzépen pedig 450 és 500. Amikor leraksz ezzel egy fél udvart, nem mindegy, hogy milyen áron veszed az anyagot.

Kerítést tavaly csináltunk, mi 6 méteres hosszban vettük a deszkát, mi vágtuk méretre. Töredékáron kaptuk meg, mint ha elmegyünk pl. a Praktikerbe.

Arról nem is beszélve, hogy ezt nem hozod el kocsival, de még egy utánfutóval se nagyon, akkora mennyiség.

És ha a közteledben van a helyi kis tüzép, ami elég valószínű, hogy találsz, akkor olcsón, vagy akár ingyen kiszállítja az anyagot, a nagy barkácsáruházak és tüzépek meg ezzel is legombolnak rólad egy szép összeget.

Kicsit más téma, de mikor bútort kerestünk, a nagy városi bútorboltból 8000-ért akartak kihozni egy ágyat (egyetlen darab, egyszemélyes ágy!), a KIKA pedig 13 ezret mondott házhozszállításra! Na ekkor szintén kerestünk a szomszéd kisvárosban egy bútorboltot, az áru totál ugyanaz, bárhova mész, na onnan érdekes módon ingyen házhozszállították.

2016. ápr. 17. 13:06
 5/8 anonim ***** válasza:
jófogáson is árulnak használt léceket
2016. ápr. 17. 17:48
 6/8 TappancsMancs ***** válasza:
Igen érdemes nézelődni, amúgy a Tüzép az egy konkrét cég, fatelepet keress.
2016. ápr. 18. 18:50
 7/8 anonim ***** válasza:
Amennyiben rést hagysz a lécek között akkor ugyanúgy belátnak,csak nem dolby stereoban persze.A léceken kívül számold még bele a csavarokat,valamint a felületkezelést(gombaölő,pác lazúr..stb)összességében baromi drága lesz... Telepits csodasövényt a kerítés mellé.Szépen gondozva,ápolva 1 év alatt akár 1,5m is képes nőni.Ideiglenesen pedig én is náddal húznám be.Mire lerohad(3-4 év) addigra egy teljesen átláthatatlan sövényfalad lesz.
2016. ápr. 19. 10:11
 8/8 anonim ***** válasza:

A Tüzép az egy konkrét cég? :O

Felénk van Gulyás Tüzép, Nagy Tüzép, Tócós tüzép, és még sorolhatnám.

A tüzép az egy bolt-típus megnevezése, ahol építőanyagokat lehet kapni.

2016. ápr. 19. 10:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!