Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » A lakásomba a kisebb (fél)...

A lakásomba a kisebb (fél) szobát szeretném szigetelni. Lambéria alá lehet szigetelőanyagot tenni?

Figyelt kérdés

Társasházban lakom(1.5 szobás, illetve laknék, szeretnék belül szigetelni mert kivül nem megoldható. Az ablakok már ki lettek cserélve.

Arra gondoltam hogy talán hungarocellel, vagy kőzetgyapottal?? leszigetelném és erre raknék lambériát. A kis szobán(kb. 25nm) próbálkoznék az nem kerülne annyiba. Szüleimnél is van egy szoba amely lambériával van leszigetelve és mindig ott van a legmelegebb igaz az családi ház.

Szóval nem vagyok megelégedve a gáz számlával :)

2016. márc. 24. 18:54
 1/10 anonim ***** válasza:
Lehet igen. Gyapotot szoktak tenni. rokonoknál Kb 25 éve így csináltuk meg és jó.
2016. márc. 24. 18:59
 2/10 anonim ***** válasza:

Belülről nem szabad hőszigetelni.

Komoly gondok forrása lehet. Próbálj mindenképpen kívülről!

2016. márc. 24. 19:32
 3/10 A kérdező kommentje:

2-es. Társasházban ez sztem nem oldható meg h kivülről szigeteljek, tudom én is h ez lene a normális megoldás.

A plafont érdemes-e? nem szeretném a szomszédot fűteni, viszont tartok attól hogy valahol majd lecsapódik a pára, vagy penészedni fog. De kicsi a szoba, legfeljebb lebontom, vagy csak a lambéria marad.

2016. márc. 24. 19:38
 4/10 anonim ***** válasza:
48%

Már nagyon korszerű belső hőszigetelők is vannak .

Ha már lambériában gondolkodtál,merem ajánlani a falpanelt.Igy kell rákeresni a neten is .Ez már önmagában is hőszigetelő,mert kettős falu.Ez alá lehet rakni,2-3-5 mm hőszigetelő szivacsot,ami egyben hangszigetelő is .Oldalfalra,mennyezetre is ajánlanám .A jővőben a festés is megoldódna ,mert csak át kell törölni .

Az ára olcsóbb a fánál,és arról nem is beszélve a fát még utókezelni is kell .Álmennyezetet készitettem,szinte kicserélték a szobákat.Alig hűl a szoba hőmérséklete .

Barkácsolós ember vidáman felrakhatja .

2016. márc. 24. 20:13
 5/10 anonim ***** válasza:

# 3

A mennyezetre csinálhatsz egy gipszkarton álmenyezetet, így kisebb lesz a szoba légköbmétere, kevesebbet kell kifűteni. Egy kicsit szigetel is.

Egyébként már láttam olyat, hogy egy társasházban csak egy lakás volt szigetelve kívülről.

Milyen ház? Miből van és milyen vastag a fal?

Lehet, hogy nem is ott megy el a meleg...

2016. márc. 24. 20:14
 6/10 A kérdező kommentje:
nagyon drágák ezek a falpanelek
2016. márc. 25. 06:10
 7/10 acelsziv ***** válasza:

5: Romániában láttad? Nálunk azért ez nem így megy. Vannak szabályozások a ház külsö kinézetére pláne, ha társasház. Én minden olyan tevékenységet be kellene jelenteni és engedélyeztetni ami módosítja a külsőt. Elvileg még a klímát is, de ezt nem szokták komolyan venni. Viszont egy ilyen külső szigetelésnél min. büntetés és visszabontatás lenne

Kérdező: Vannak olyan szigetelőpanelek, amelyek 20-25 mm vastagok, hő -és hangszigetelést is adnak. Felfúrod aztán ráragasztod a dekorpanelt.

2016. márc. 25. 12:48
 8/10 anonim ***** válasza:

# 7

A külső hőszigetelést sem terveztetni sem engedélyeztetni nem kell. ;-)

2016. márc. 25. 12:52
 9/10 anonim ***** válasza:

[link]

2016. márc. 25. 12:54
 10/10 acelsziv ***** válasza:

Nem megyek bele a jogi szövegbe De ha a kérdező valami ilyet akarna

[link]

Na azt biztos értékelné a helyi önkormányzati építésügy.

2016. márc. 25. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!