Ismeretlen használati tárgy, vajon mire való?
Figyelt kérdés
Ház vásárlása után a fészerből előkerül ez az általunk nem ismert eszköz, alkatrész. Egy fémrácsos gömb, ami nem nyitható, de elöl van raja rés, olajos szagú, a tengely végén, a fogantyúnál kurbliszerűen meghajlítva, tehát mindenképp forgatni lehetett. Gondolom, valamilyen folyadékban, zsírban, stb. De miben, és mi célból van a gömbháló?
Várom a válaszokat, köszi!
2016. márc. 20. 09:26
1/6 anonim válasza:
Szinte biztos, hogy lehet(ett) nyitni a gömböt. Én valami pörkölőnek nézem, gesztenye sütéshez vagy kávé pörköléséhez.
2/6 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Többször is átforgattuk, de tényleg nem tűnik nyithatónak. Egy fémpánt veszi körbe.
2016. márc. 20. 09:44
3/6 anonim válasza:
Egyetértek az elsővel, ez egy pörkölő. Lehet, hogy szét kell csavarni, vagy ilyesmi, biztosan nyitható valahogy. Gesztenyét, kávét pörköltek benne, kukorica pattogatásra is jó.
4/6 anonim válasza:
Biztos kávépörkölő. Mamámnak volt ilyen, volt hozzá egy "lábas", amibe pont beleillett. A végén a fém lemez jött le, ami lezárta a gömböt, itt kellett bedobni a kávébabot, visszatenni a zárólemezt. Utána belemegy a "lábasába", kicsi disznózsírral megkente a azt a részt, ahol forgott, és isteni illat mellett megpörkölte kávét. Én nem tudom, hogy honnan szerezte a nyers kávét, de annak a tejeskávénak az ízét sosem felejtem el :). Az otthonit sosem tudtam meginni, de a mamáé hihetetlen jó volt.Egyébként tényleg sütött benne gesztenyét is.
5/6 anonim válasza:
Közben ezt találtam, de a mamámé is inkább olyan hálós volt mint a tiéd, de a lábas pont ugyanígy nézett ki.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nagyon tuti!
2016. márc. 23. 06:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!