UTP kábelt hogy célszerű átvezetni falon?
Nem egészen értem. Egy varázsdobozpárt szeretnél, úgy, hogy az egyikből magától menjen át a jel a másikba, és ne kelljen átfúrni a falat? Vagy azért a két doboz össze lenne kötve? Ez esetben a "fali ethernet csatlakozó" nevű dobozt ajánlom.
A távolságot, csatlakozós hosszabbítást az UTP elég jól bírja. Vannak szabványok a maximális hosszra, erre figyelj. A szabvány úgy van kitalálva, hogy mennyi lehet a max hossz a falban, mennyi a faltól a gépig stb., de igazából az összhossz számít, azért ilyen a szabvány, hogy ha külön cég csinálja a részeket és túl hosszú lesz, lehessen tudni, hogy melyik cég nem tartotta a be a szabványt. Lakásban szerintem nem fogod a maximális hosszt túllépni, emlékeim szerint olyan 100 m körül van. Mi azzal jártuk meg, hogy a nagy lakás egyik végéből a másikba áthúzott ethernet antennaként viselkedett vihar idején, áramot indukált rajta egy villám és hazavágta az egyik gépben a hálókártyát.
Én sem igazán értem hogy mi lenne a kérdés
?
bocs
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!