Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Ytong 30, és később 10cm...

Ytong 30, és később 10cm hőszigetelés, vagy Porotherm 30 és egyből rá 10cm hőszigetelés? Mit javasoltok?

Figyelt kérdés
Ha jól kalkuláltam egy a 30-as Ytong fal m2 ára kb. megfelel egy 30-as Porotherm+10cm hőszigetelésnek...Pénzben így kb. ugyanott vagyok. Ha Porotherm mellett döntök, akkor most jobb a hőtechnikám, ha Ytong mellett, akkor meg mondjuk 5 év múlva arra még rárakok 10cm hőszigetelést, és még jobb leszek. Tanácstalan vagyok. Mit gondoltok?
2010. márc. 31. 10:27
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
B30, plusz 20cm szigetelés. Verhetetlen. De a falazat igazából lehet akármi, bontott anyag is, a lényege csak, hogy megtartsa a tetőt és a szigetelést.
2010. márc. 31. 11:21
 2/4 ceri ***** válasza:
100%
Igaza van az elsőnek. Ytong helyett építsd olcsóbb anyagból+20 cm szigetelés(esetleg 15). És csináld egyből készre, mert így egyből olcsóbban fűthetsz, nincs vele később évek múlva macera. Csak a száradási időre figyelj, bár ha nyáron építkezel az sem nagy probléma.
2010. ápr. 1. 08:06
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

AzYtonggal könnyebben el lehet dolgozgatni-vakolás -csövezés -stb csak a terhelhetősége?

A B30 nál ezelőtt 12 éve azt mondták 5cm milyen komoly,ha most csinálnám minimum 15cm ,de inkább 20cm.Na meg sokkal jóbban figyelnék az apró részletekre-szarúfák és a fal találkozása-párkányok-stb

Maga a fal most se rosz nekünk csak az apróságok

2010. ápr. 1. 08:07
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Azt hiszem az Ytongot meghagyjuk másnak...:)
2010. ápr. 2. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!