Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mi a véleményetek a STIHL...

Mi a véleményetek a STIHL MS390-ről?

Figyelt kérdés
Ilyet szeretnék vàsàrolni otthoni tüzifa darabolàsàhoz... kb. évi 10m3 minimum 30 àtmérő rönkök.. köszönöm a vàlaszokat! Üdv.

#Stihl #MS390
2016. febr. 6. 17:40
 1/7 anonim ***** válasza:

[link]

ha erről van szó, akkor tökéletes választás.

2016. febr. 6. 17:44
 2/7 anonim ***** válasza:
Ez tökéletes főleg ha van rá pénz. Szerintem még kisebb is elég lenne.
2016. febr. 6. 18:07
 3/7 anonim ***** válasza:

Ha ez nem lenne elég erős ilyen kis munkához, akkor micsoda? :)

De számoljunk.

10 m3 rönköt 25 E-ért fűrészel fel egy bérfűrészes, és még a benzint meg olajat is ő fizeti.

Azaz, egy új fűrész árán pont 10 évig összevágják neked a tüzelődet...

Másrészt, ha veszed a fát, nem erdőn vágod, akkor mázsánként átlag 150-nel kerül többe tekézve, mint méterben. Így meg 17 évig lesz rendezve a kérdés.

2016. febr. 6. 18:58
 4/7 anonim ***** válasza:
Ez igaz de nem mindenki tüzépről akar vásárolni. Sőt. Mert ha erdészettől veszed pár év alatt megtérül főleg ha nem ilyen nagyot veszel ami erdő írtásra való.
2016. febr. 6. 19:56
 5/7 anonim ***** válasza:

aki tűzépről veszi a fát, az egy komolytalan ember.

egyébként pedig az ilyen gépekkel lehet normálisan dolgozni!

nekem is egy ipari 90 köbcentis Jonsered gépem van, úgy vágja a fát mint a vajat, soha nem fulladt még bele semmibe, pedig volt hogy 80-90 centi átmérőjű fákat vágtam ki vele.

az éles lánc nem minden, erő is kell hogy küszködés nélkül vágd a fát.

ha van rá pénzed akkor vedd meg, szerszámot amúgy sem azért vesz az ember, hogy megtérüljön az ára....

2016. febr. 6. 20:07
 6/7 dirtboy ***** válasza:

Van ilyen stihlem,nem gyengécske 50-es vezetővel használom nagyobb méretű törzseknél.

30cm-es törzsekhez én még stihl 031AV-t használok,doszt elég hozzá és erdészeti,reggeltől estig bírja a munkát.

Újak közül ilyen munkára mint neked kell én ms290 vagy nagyon maximum ms311-et vennék.

Mind a kettő bőven elég hozzá,a 390-el sem végzel sokkal hamarabb csak nehezebb meg több benzint kér.

husqvarnanál is nézz szét,általában olcsóbbak,olcsóbban kapsz olyan minőségű és teljesítményű fűrészt mint stihlből.

2016. febr. 7. 10:02
 7/7 A kérdező kommentje:
Már megvettem, köszönöm a válaszokat!
2016. febr. 7. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!