Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Akril festéket muszáj lakkozni?

Akril festéket muszáj lakkozni?

Figyelt kérdés

Natúr fára festek, ékszer lesz belőle.

Mi történhet, ha nem lakkozom?

#akril #lakk ékszer
2016. febr. 5. 22:23
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Semmi nem fog történni. Száradás után vízállóak az akrilfestékek, emiatt az sem lehet probléma, hogy izzadt bőrrel vagy vízzel érintkezve nyomot hagy.
2016. febr. 5. 23:27
 2/4 TappancsMancs ***** válasza:
Csinálj próbafestést egy ugyanolyan fadarabon mert az akril vizes bázisú és száradás után kidobhatja a fa rostjait. Az olyan mintha kiszőrösödne. Ha olyan akkor hiába csiszolod és fested át... Volt minél 4x festettem/csiszoltam át és sajna no good. Olaj festék (zománc) kellhet rá ez esetben, hogy matt - selyemfényű vagy fényes az mindegy. Amúgy az akril jó festék, száradás után vízben sem oldódik, kellemes tapintású. Viszont előbb lekophat mintha alapozó + zománc festék + lakk (matt selyemfényű fényes). Ez utóbbival nem fog kiszálasodni mert nem vizes hanem oldószeres bázisú. (Van már vizes zománc festék is meg kell nézni.) Aztán lehet a zománcból is sokféle színt venni, vannak üzletben színminták, vagy fehérhez színezékeket lehet kapni.
2016. febr. 6. 03:36
 3/4 A kérdező kommentje:

uhhh... #2. túl sok volt az infó egyszerre.

nem szőrösödött ki a fa :) igazából csak fa gyöngyöket (inkább golyók azok) festettem. szerintem jó lesz :)

2016. febr. 6. 15:03
 4/4 anonim ***** válasza:
Mutasd
2023. szept. 10. 17:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!