Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mi lehet a baj a köszörüvel?

Mi lehet a baj a köszörüvel?

Figyelt kérdés

kb 2 éve vettem egy einhell bt wd 150 200 köszörűt és eddig minden jó volt szépen ment de legutóbb mikor éleztem vele utána leraktam és ma próbáltam bekapcsolni és egyszerűen nem megy csak zug de nem forog,kicsit szorul.Szét szedtem és mikor összeraktam utána szépen forgott meg minden de mikor bekapcsolom megszorul egyből olyan mintha az áram megfogná de ha le van kapcsolva akkor meg forog.

Mi lehet vele,nem is nagyon volt használva mióta megvettem.

2016. jan. 13. 16:29
 1/8 anonim ***** válasza:
77%
Nem ismerem ezt a kütyüt. Kondenzátoros inditásu segédfázissal?
2016. jan. 13. 19:01
 2/8 anonim ***** válasza:

ha 230V-os, akkor nem jó a kondija, vagy a segédfázis kapcsoló, vagy hasonló. pontosabban nincs forgó mágneses meződ, így nem tud forogni.

forgasd meg gyorsan a korongot, és ha jól pörög, kapcsold be, akkor menni fog, de lehet, hogy gyenge lesz

2016. jan. 13. 19:09
 3/8 A kérdező kommentje:

egyáltalán nem forog ha be van kapcsolva.

ha meg nincs bekapcsolva akkor forog szépen,néha van úgy hogy egy félkört megy szépen kikapcsolt állapotban ha kézzel forgatom de utána megszorul

megtudom nézni valahogy hogy a kondi működik-e?

2016. jan. 13. 20:48
 4/8 anonim ***** válasza:
Multiméterrel rá lehet mérni, de max 2-300Ft, inkább csere, és örül.
2016. jan. 13. 22:12
 5/8 A kérdező kommentje:

Akkor az lehet a baja?

Ha mèrem akkor hova tegyem a multimeter ceruzáját hogy mèrjen

2016. jan. 13. 23:36
 6/8 anonim ***** válasza:
A kondenzátort kiszedve kell a lábain kapacitást mérni.
2016. jan. 14. 17:22
 7/8 anonim ***** válasza:

Tip:

Feltehetően a forgórész kommutátor osztásába fémpor van beragadva (összeérintkeznek emiatt),és így azon tekercsek akkor is húznak mikor nem kéne,ergo a motor képtelen forogni,csak búg egy helyben.

Vedd ki a forgó részt és pucold ki ezt a kommutátor közöket egy csavarhúzó élével,csiszold fel,majd mosd le és szárítsd meg.Az álló részt is letakaríthatod,kipucolhatod a dzsúvától.

2016. jan. 15. 06:30
 8/8 A kérdező kommentje:
oké köszi megpróbálom
2016. jan. 15. 22:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!