Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogyan lehet otthon termoszt...

Hogyan lehet otthon termoszt készíteni házilag?

Figyelt kérdés

5 literes plasztika flakonból szeretnék termoszt készíteni.Azért ha nyár lesz és megyek ki a határba dolgozni ne melegedjen meg a víz. Legalább 10 óra hosszát bírja ki hidegen a víz.Milyen anyaggal vonjam be a plasztik flakont?

Több választ is meghallgatnák.

2016. jan. 11. 20:13
 1/9 anonim ***** válasza:
77%
Inkább vegyél egyet, fillérekért lehet kapni. Meg akár hűtőtáskát is.
2016. jan. 11. 20:21
 2/9 A kérdező kommentje:
Hol lehet venni?Én ugy tudom amiket lehet venni annak a belsejére nagyon kel vigyázni mert az tartsa hűtve!!!
2016. jan. 11. 20:25
 3/9 A kérdező kommentje:
Hütötáskát meg hogy viszek ki a határba?Nem illik.
2016. jan. 11. 20:26
 4/9 anonim ***** válasza:
69%
Nem tudom, házilag milyen termoszt tudnál barkácsolni...A következő tudom ajánlani: vegyél valami jó vastag posztót és azzal vond be a flakont. Amikor kimész a határba, vizezd be a posztót, az párologni fog, miközben hűti a vizet.
2016. jan. 11. 20:58
 5/9 anonim ***** válasza:
Nekem sörre nagyon bevált a jóféle bringás hátizsák (eleve hűvös van benne, ahogy belenyúl az ember), benne nagy teszkós szatyorba zárva a régi, fakó, annak idején legmelegebb termopulcsim (szintén résmentesre hajtva) a másik teszkós szatyron, amiben a fagyóból kivett sörök egy-két hűtőakku társaságában jópár órát kibírnának, ha valami galád pernahajder nem dobálná be őket sokkal-sokkal hamarabb, többnyire egyre rosszabbul visszazárva a rettentő termoszkölteményt.
2016. jan. 11. 21:42
 6/9 anonim ***** válasza:

Keresel egy edényt ami körben legalább 5 cm-rel nagyobb, beleteszed a flakont és körben kitöltöd PUR habbal, majd az egészet betekered alu szalaggal, vagy bevonod alufóliával.

Kicsiben ilyen:

https://www.youtube.com/watch?v=I6kAEhBHWE8

Hab helyett rakhatsz rá hőszigetelő csőhéjat:

[link]

Ez még jobb:

[link]

Aztán a hagyományos módszerek az árnyékba tett cserépkancsóban se melegszik a víz, a Ceglédi kanna is meglepően jó. Be is áshatod, le is takarhatod. Használhatsz hűtőtáskát jégakkuval, vagy hungarocell dobozt.

2016. jan. 11. 21:45
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

"Én ugy tudom amiket lehet venni annak a belsejére nagyon kel vigyázni mert az tartsa hűtve!"

Na igen, a régi termoszok üvegből voltak műanyag vagy fém házban, ha leejtetted akkor összetörtek. A mostaniak már fém vagy műanyag betéttel rendelkeznek, nem törékenyek mint régen.

2016. jan. 11. 21:47
 8/9 anonim ***** válasza:

"Hütötáskát meg hogy viszek ki a határba?Nem illik."

Ez k.va jó! Mi az, hogy nem illik? Felétek a marokszedő lányok még mindig bugyi nélkül mennek ki, hogy a törek ne szúrja a micsodájukat?

2016. jan. 11. 21:50
 9/9 anonim ***** válasza:

[link]

3000Ft-ért találni 5literes termoszt, akkor minek kínlódni. A hűtőtáska is kiváló megoldás, mire leszigeteled az 5 literes flakonodat, az sem lesz kisebb. Ráadásul a szája felől nem szigetelt.

Vagy összehaverkodsz a traktorossal, aki beteszi az innivalódat a klímás fülkébe, vagy az elektromos hűtőtáskába.

2016. jan. 14. 08:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!