Adott a képen mellékelt ajtó, amit nem használunk. Hogyan hangszigetelhetném le úgy, hogyha a jövőben mégis kell, akkor el lehessen azt róla távolítani? Többi lent:
A túloldalán lévő szobában már elé van tolva egy ruhásszekrény, ami tele van, meg egy keskenyebb szekrény aminek a közepe polc, az ajtó az én szobám felé nyílik, így telepakoltam már az ajtó és a szekrények közti 5cm-es rést kőzetgyapot táblákkal, aztán rácsuktam az ajtót. Utána az én oldalamon is a mélyedést tele pakoltam 4 tábla 5cm vastag kőzetgyapottal és elé tettem egy kb 2cm vastag rétegelt fa lapot ami nem fedi be teljesen az ajtót, a két széle és a teteje kilátszik...eléggé áthallatszik apámtól még így is, amikor tv-zik vagy a gépéről zenét hallgat. Feltétel a projektben, hogy a hangszigetelés eltávolítható legyen kézzel, mindenféle szerszám nélkül, ha a jövőben újra szükség lesz erre az ajtóra...én szívem szerint kivenném és felhúznék egy téglafalat a helyére, mint régen is volt, de arra nem kaptam engedélyt. Illetve az én szobámban lévő szekrénysort gondolkodtam, hogy elé kéne tennem de úgy, hogy a ruhás részei legyenek középen, a vitrines meg a bárszekrény bal-jobb szélén...ez mennyire lenne jó ötlet? Várom a hasznos tanácsokat, előre is köszönöm!
ez hungarocel, ha valóban közetgyapotot használtál volna az biztos több hangot elnyelne,
én az ajtófélfa szélességben kitömném mindenféle szivaccsal pléddel paplannal
"Ez hungarocel stb" Itt még nem csináltam semmit az ajtóval, ha nem tűnt volna fel, de tessék itt egy kép arról is, hogy milyen lett végül:
A falap mögött 5cm vastag kőzetgyapot van, de ezt is leírtam, az a hungarocell meg minden éleslátású ember szerint csak max 1cm vastag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!