Szobatermosztát, ami nem elemről üzemel?
A hagyományos mechanikus termosztátnak semmilyen áramforrás nem kell.
A többinek se 230V, hanem 3V egyenfeszültség kell általában, azt pedig egy adapter segítségével rá hekkelheted.
A dolgot nem igazán értem, hiszen az én szobatermosztátomban kb. 5 évente kell elemet cserélni, azt meg ki lehet bírni.
Szerintem.
Mondjuk én nyomogatni szoktam a világítás gombot is a szobatermosztáton ha éjszaka ellenőrzöm végig a szobákat, nem akarom a gyerekeket felébreszteni a villanygyújtással. De még nekem is két évig megy két ceruza (AA) elemmel. Most voltam a Metro-ban és vettem a nagy pakkot Duracellből. A 10 elem 1200 Ft volt és minden termosztátban és zseblámpában elemet cseréltem. Két évig rendben vagyok.
Ha nagyon akarod egy 3,5 V-os táppal kiválthatod esetleg, de arra vigyázz, hogy kapcsoláskor nem milliampereket igényel a termosztát, szóval legyen megfelelő áramerősséged is. Amúgy a nyilván fogysztásban talán kicsit olcsóbban jössz ki majd, de ha most kell elvinni az áramot oda, akkor a falvésés, az átalakítás költsége miatt már nem biztos, hogy megtérül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!