Pc tápegységet eltudom indítani ez eddig oké, de ha összeérintem a két kábelt sárga+fekete akkor szikrázik és leáll hogyan lehetne megcsinálni hogy ne álljon le mit kellene kiszedni belőle?
rövid zárlat elleni védelemmel van ellátva, azért áll le.
ezt te nem fogod tudni kiiktatni....
Nézd, a rövidzárlatot sehol nem díjazzák, mert nagyon nagy zárlati áram keletkezik ekkor. Ha ugyanezt a lakásban csinálod valahol, akkor a biztosíték leold. Különben a fejlődő hőtől kigyulladnak a vezetékek szigetelései, illetve megolvadna a fém is, és tűz keletkezne.
Mi okból szeretnéd a PC tápegységét arra kényszeríteni, hogy zárlati áram folyjon át rajta?
Nem kell összeérinteni a sárga (+12V) és fekete (GND) kábelt, mert akkor sokkal nagyobb áram folyna, mint amit a táp képes lenne elviselni, ezért tönkremenne. Ezt a védelmet nem szabad kiiktatni (és nem is könnyű, mert akkor alaposan át kéne bolygatni a tápot), mert akkor dobhatod a tápot a kukába.
Ha tápegységként akarod használni, akkor egyedül a zöld vezetéket kell testre kötni, akkor elindul, és utána tudod a különböző feszültségeket használni. Ha 12V kell, akkor a fekete és sárga, ha pl 5V, akkor a fekete és piros. De ezeket nem összeérinted, hanem ide kötöd a fogyasztódat.
én eleve azt nem értem, minek kell rövidre zárni egy PC tápot?
mi a jó abban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!