Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Miért piros (tűz) színű a...

Miért piros (tűz) színű a gázsütő égésbiztosítója?

Figyelt kérdés

Olyan, mintha az a kis fémpöcök (állítólag égésbiztosítónak hívják) égne, izzana.

Régen nem volt ilyen. Tavasszal bütykölte szerelő a gázt, mert nem sütött rendesen. Addig nem volt olyan színe! Azóta pedig nem használtuk, mivel külföldön voltunk. Most sütök vele először, és ezt tapasztalom.

Mi okozza ezt? Most megint el fog romolni?

Úgy tűnik, hogy sütni azért süt.

Mit tehetnék?

#hiba #gázsütő #égésbiztosító
2015. dec. 7. 17:37
 1/4 anonim ***** válasza:
semmit se tegyél. benne van a lángban, ott a helye. semmi baja nem lesz.
2015. dec. 7. 18:01
 2/4 anonim ***** válasza:

vékony oxidációs réteg.

idővel majd eltűnik róla, főleg ha egy kis zsír vagy egyéb kaja maradvány rákerül és ráég majd.

2015. dec. 7. 21:18
 3/4 zebulon66 ***** válasza:
Mivel fémből van, felizzik, régebben lehet nem annyira érte a hő, a lángnál pár miliméter is sokat számít. A piros még nem vészes, narancssárga már meleg, citromsárga után olvad.
2015. dec. 9. 20:38
 4/4 A kérdező kommentje:

Piros-narancssárgásnak láttam eddig.

Vajon mennyit kell sütni vele, hogy sárga legyen és olvadjon? Karácsony előtt órákat fogom használni.

Akkor tönkre fog menni?

Ezek szerint a szerelő tavasszal túl közel tette a pöcköt?

Józan paraszti ésszel arra következtetek, hogy ez így le fog onnan törni előbb-utóbb. Vagy olvadni, ahogy írod előttem. Ki vagyok akadva, most mi legyen?

2015. dec. 10. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!