Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Gáztűzhely külső burkolatát...

Gáztűzhely külső burkolatát milyen festékkel lehet átfesteni?

Figyelt kérdés

Régebben már próbáltam, de nem fogta át rendesen a zománc, pedig kicsit meg is smirgliztem.

(Nem gáztűzhelyként funkcionál a továbbiakban az anyag, hanem csak alapanyag lesz a bontott külső burkolat, kültéri tákolmányhoz.)

Azért kellene festeni, mert a munka során a vágásnál, fúrásnál lepattogzik a fehér réteg, és utána onnan végigfolyik rajta a rozsdás lé.

2015. dec. 3. 07:36
 1/5 anonim ***** válasza:
A bevonat "tűzzománc"...azt szerintem sajnos nem tudod házilag kivitelezni!7~800 fok közül égetik rá.
2015. dec. 3. 08:22
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha olyan tákolmány, amire nem éri meg jobban költeni, akkor marad a csiszolás, és festés, esetleg több rétegben fújni. Ha olyan a tákolmány (bár kicsi az esélye, ha bontott tűzhelypalástból épül), hogy megéri rá költeni, el lehet vinni egy porfestőhöz, az tartós lesz.
2015. dec. 3. 10:05
 3/5 anonim ***** válasza:
Csiszolás után, esetleg kalapácslakk?
2015. dec. 3. 11:17
 4/5 anonim ***** válasza:
A "tűzzománc" az egy képzőművészeti technológia. :-) De valójában égetett zománc van rajta, tartós, és szennyeződésekre nem érzékeny bevonat, és azért marad meg rajta nehezen a festék is. Hajlításnál, vágásnál, fúrásnál nagyon körültekintően kell eljárni, a bevonat szinte porcelán keménységű, és pl ha szembe pattan, akkor sok esetben a szemészorvos tudja onnan eltávolítani. Van erre speciális típusú festék, ami meg fog rajta maradni, a fürdőkádakat pl ezzel újítják fel. Pontos nevét nem tudom, meg kell kérdezni festékboltban, "kádzománc", vagy hasonló néven van.
2015. dec. 3. 14:46
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Házfalon lévő gázórát akarom vele eltakarni, vagy két éve más gyártmányra cserélték, és a régi burkolat nem megy rá.

Nagyon nem akarok rá költeni, csak most egy újfajta hologramos dologgal ragasztották le, és ez a szerelők szerint nem UV-álló (papíron az, csak a gyakorlatban nem), így valamit mégiscsak kell rárakni.

2015. dec. 3. 16:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!