Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Mivel tömítsek le egy réz...

Mivel tömítsek le egy réz hollandert?

Figyelt kérdés

Hulladék hőt szeretnék hasznosítani. Amit tudni kell, hogy van egy 100as füstcső, amit kiszélesítettem 200ra (majd újból 100). Ebben (200as) van egy 12es rézspirál hollanderes csatlakozással (12/ 1/2"). A füstcsövön fixen van 2db 1/2"os beállás. Mivel tömítsem a hollandert, ha előfordulhat, hogy úgy is fűtök hogy nincs víz a spirálban ami hűtené. Ja és mindenféleképp oldható kötésben gondolkodom.Klingerit szétégett, szilikon(nem biztos, hogy az volt) megolvadt.

Tudom, hogy lecsapódhat a kondenzvíz ...meg visszahűtöm a füstöt...szal ha lehet akkor a kérdésre szeretnék válaszokat!

Köszönöm!

2015. nov. 29. 08:10
 1/5 anonim ***** válasza:
Esetleg alumínium tömítéssel, vagy tömítés nélküli kúpos csatlakozással.
2015. nov. 29. 10:18
 2/5 anonim ***** válasza:

válogass. [link]

de szerelvényboltba, biztosan tudnak adni megfelelő hőfokút.

2015. nov. 29. 11:15
 3/5 anonim ***** válasza:

Az alumínium olvadáspontja 600 Celsius felett van.

Fa tüzelésű kályhánál én megnézném milyen értékkel kell számolni annál a füstcsőnél...

Az ólommentes ón 230 fokon olvad

Az ólom 327 fokon.

Egyébként létezik magas hőfokú szilikon massza is.

2015. nov. 29. 12:08
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat...valószínű hogy keresek v.milyen puhább alumíniumot, vagy vörösrezet ami (remélem) felkenődik annyira, hogy tömítsen.

Ólom, ón nem jó...a füstcső 300fok volt...kívülről mértem, szal ennél biztos melegebb a kilépő füst.

Kérdeztem a helyi szerelvényboltosokat is, de semmi...

Ha nem lenne jó a fém tömítés, akkor nézek abból a hőálló tömítésből, amit valamelyik válaszadó linkelt...remélem van nekik nyesedék is, mert nem akarok egy táblát megvenni.

2015. nov. 29. 13:44
 5/5 anonim ***** válasza:
esetleg keress szolár rendszerhez tömítést, az talán jó lehet esetleg réz.
2015. nov. 30. 15:55

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!