Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Milyen invertert vegyek ilyen...

Milyen invertert vegyek ilyen célokra?

Figyelt kérdés

3-4mm falvastagságú zártszelvényeket lemezeket szeretnék hegeszteni.Barkácsolás céljából egyszerű konditermi gépeket hegeszteni pl fekvenyomó pad guggoló állvány stb.

Egy egyszerű trafónk az van itthon de nem tudom hogy ilyen célokra elegendő a rutilos elektróda ?

2015. nov. 7. 13:28
 1/8 anonim ***** válasza:
43%

rutilos elektróda csak kerités hegesztéshez jó.

Bázikus kell hozzá.

Úgy tudom az inverter elviszi a bázikust, ehhez 2.5 mm-es jó, tehát egy kisebb telj inverter elég hozzá.

2015. nov. 7. 14:35
 2/8 A kérdező kommentje:
30-50ezer ft között milyet vegyek ? Rengeteget találtam.
2015. nov. 7. 16:11
 3/8 anonim ***** válasza:
mindegyik elektródával lehet jól hegeszteni, csak tudni kell...
2015. nov. 7. 17:24
 4/8 anonim ***** válasza:
90%

"rutilos elektróda csak kerités hegesztéshez jó."

napi okosság...rég olvastam ilyen ökörséget.

egyébként amire te szeretnéd használni a hegesztőt, arra egy 100 amperes gép tökéletesen megfelel.

és igen, elviszi az inverteres gép a bázikus elektródát, csak tudni is kell hozzá hegeszteni, 2x olyan nehéz normális varratot készíteni bázikussal, az pedig a másik hogy ipari célra, magas nyomású csövekhez és hasonlókhoz használnak bázikust.

ha valami gagyi 15-20 ezer forintos "Einhel" vagy hasonló trafótok van, azzal nem érdemes küzdeni mert lószart nem ér.

egy régi Hetra ezerszer többet ér.

a lényeg hogy normálisan beégjen az elektróda anyaga a hegeszteni kívánt acélba, ezt könnyen meg lehet nézni próba hegesztéssel.

ha szép egyenletes varratot csinál, és mikor ívet húz nem esik le az áramerőssége a trafónak, akkor azzal faxán lehet melózni.

2015. nov. 7. 18:51
 5/8 anonim ***** válasza:
0%

Hogy itt mennyi bunkó okostojás paraszt van!

Te barom! a rutilos pálcával hegesztett varratot kézzel eltöröm.

Nézzél már utána a két anyag szakítószilárdságának, mielött baromságokat hordasz össze-vissza, és a másikat pocskondiázod!

2015. nov. 7. 22:31
 6/8 anonim ***** válasza:
ja......próbáld meg először eltörni azt az anyagot ami megfolyósodik és utána a 2 ből egy lesz. de jól írták feletted.erről ennyit, és a szakítószilárdságot hasonlítsad össze még az emberi erővel, azt ugye elfelejtetted.
2015. nov. 8. 08:35
 7/8 anonim ***** válasza:
ha ez így lenne, akkor nem lehetne kapni ezer féle hegesztőpálcát. Összeolvad, de nem lesz azonos anyag .
2015. nov. 8. 09:37
 8/8 anonim ***** válasza:
A nagyobb terhelésnek kitett cuccaimat én is bázikus elektródával, fordított polaritással hegesztem. Traktornál az eke, pótkocsi, stb részeken, ha törik, szakad valami, és megjavítom, már többször jártam úgy, hogy a rutilos, sima hegesztésnél terhelés hatására eltört vagy elengedett a hegesztés. Persze ott azért más erők hatnak a szerkezetre, mint a fekvenyomó padnál, viszont a bázikus elektródával egyértelműen erősebb varratot lehet létrehozni. Én az ipart egyébként egy 160 amperes Centroweld inverterrel nyomom.
2015. nov. 9. 15:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!