Milyen invertert vegyek ilyen célokra?
3-4mm falvastagságú zártszelvényeket lemezeket szeretnék hegeszteni.Barkácsolás céljából egyszerű konditermi gépeket hegeszteni pl fekvenyomó pad guggoló állvány stb.
Egy egyszerű trafónk az van itthon de nem tudom hogy ilyen célokra elegendő a rutilos elektróda ?
rutilos elektróda csak kerités hegesztéshez jó.
Bázikus kell hozzá.
Úgy tudom az inverter elviszi a bázikust, ehhez 2.5 mm-es jó, tehát egy kisebb telj inverter elég hozzá.
"rutilos elektróda csak kerités hegesztéshez jó."
napi okosság...rég olvastam ilyen ökörséget.
egyébként amire te szeretnéd használni a hegesztőt, arra egy 100 amperes gép tökéletesen megfelel.
és igen, elviszi az inverteres gép a bázikus elektródát, csak tudni is kell hozzá hegeszteni, 2x olyan nehéz normális varratot készíteni bázikussal, az pedig a másik hogy ipari célra, magas nyomású csövekhez és hasonlókhoz használnak bázikust.
ha valami gagyi 15-20 ezer forintos "Einhel" vagy hasonló trafótok van, azzal nem érdemes küzdeni mert lószart nem ér.
egy régi Hetra ezerszer többet ér.
a lényeg hogy normálisan beégjen az elektróda anyaga a hegeszteni kívánt acélba, ezt könnyen meg lehet nézni próba hegesztéssel.
ha szép egyenletes varratot csinál, és mikor ívet húz nem esik le az áramerőssége a trafónak, akkor azzal faxán lehet melózni.
Hogy itt mennyi bunkó okostojás paraszt van!
Te barom! a rutilos pálcával hegesztett varratot kézzel eltöröm.
Nézzél már utána a két anyag szakítószilárdságának, mielött baromságokat hordasz össze-vissza, és a másikat pocskondiázod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!