Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Dupla rétegű üveg párásodás...

Dupla rétegű üveg párásodás nélkül?

Figyelt kérdés

Van egy kisebb mellék épületem, amit szerszámtárolóként és műhelyként használok, viszont télidőben elég hideg van, mert van egy ablaktok az egyik falon, viszont az ablak szárny hiányzik. Költeni új ablakra nem szeretnék rá és mivel elég sok üvegem van itthon gondoltam a legegyszerűbb, ha beüvegezem duplarétegben, úgy is mindkét oldalán van vájat, ahová be tudnám ragasztani az üveget.

A kérdésem az lenne, hogy ha simán így duplarétegben beragasztom légmentesen, akkor nem fog bepárásodni a két üveg közt? Vagy ha igen, akkor ki tudom valahogy ezt küszöbölni?

2015. okt. 31. 04:58
 1/4 anonim ***** válasza:
79%
A légmenteseet nyilván úgy érted, hogy kívülről nem jut oda levegő, mert ami ott van, az ott van, tehát nem "légmentes". Szerintem akkor sem párásodik be, ha nemtökéletesen légmentes, mivel a normál kétszárnyú ablakok között sem történik páralecsapódás, ha csak kevés levegő áramlik a két ablaküveg között. A gond csak akkor van, ha folyamatosan jut szobalevegő a külső ablaktáblához. Egyébként ha valami nedvszívó anyagot teszel a két üvegréteg közé, az is megteszi és elnyeli a párát (szilikagél, szárított kobaltklorid, de akár kalciumklorid is)
2015. okt. 31. 07:04
 2/4 anonim ***** válasza:
Hát ez az, kezdheted úgy, hogy az összeragasztáskor csontszáraz levegőben vagy, de akkor is meg fog jelenni a pára, ha annál kisebb lesz a hőmérséklet, mert ez a fizika már csak ilyen. Azaz kell az említett páramentesítő bele.
2015. okt. 31. 08:24
 3/4 A kérdező kommentje:
Értem köszi! és ezekből mennyit kellene közé raknom? Mondjuk szilikagélt, az elég elterjedt.
2015. okt. 31. 08:53
 4/4 TappancsMancs ***** válasza:
Szerszámtároló ÉS műhely az mi? Olyan mint a konyhai-eszköztároló és a konyha? :)
2015. okt. 31. 11:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!