Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hagyományos, lehúzós vécé...

Hagyományos, lehúzós vécé öblítő tartálynál megoldható, hogy csak addig ömöljön a víz, amíg húzom a fogantyút?

Figyelt kérdés

Pár éve vásároltuk a műanyag tartályt (sajnos a nyomógombos nem fér el, mert radiátor van a vécé mögött), és miután felszereltem, akkor szembesültem a ténnyel, hogy minden lehúzáskor a tartály teljes tartalma lecsurog, függetlenül, hogy húzom vagy már nem a fogantyút. Szerintem a harangnál kellene valamit módosítsak, esetleg eltávolítani a harang bizonyos részeit, mert több darabból áll. Tehát úgy szeretném, hogy emeddig húzom, folyjon a víz, amikor elengedtem, megálljon. Víztakarékossági szempontok vezérelnek.

Valakinek valami ötlet?

2015. okt. 25. 10:36
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Huh, 25 éve volt ilyen tartályunk, még teteje sincs... Jó zajos lesz. Van olyan, ami csak addig ürít, ameddig húzod, valami ellenrugó kellene ebbe is. De amúgy egy ilyen tartály párezer Ft, szerintem jobban jársz, nem kínzod magad, egyszerűen kicseréled. Esetleg ahol vetted, kérdezd meg, át lehet-e szerelni olyanra, amilyenre szeretnéd.
2015. okt. 25. 17:17
 12/16 A kérdező kommentje:

Először is az szerettem volna megtudni, hogy mire szolgál a harang és ha ezt eltávolítom, ürít-e és zár-e rendesen a tartály. Üríteni biztosan ürít, mert ha meghúzom a kart, le kell folyjon belőle a víz.

A linken egy hasonló öblítő szelep látható, itt pedig nincs harang, ebből következtetek, hogy harang nélkül is működnie kell.

[link]

2015. okt. 25. 19:50
 13/16 A kérdező kommentje:
Tényleg nagyon értékelem a segítőkész válaszokat, csak próbáljunk meg lehetőleg a kérdésre válaszolni, amit feltettem. Azt magamtól is tudom, ha bemegyek egy műszaki áruházba, akkor x összegért egy modernebb tartályt vásárolhatok. És arra sem vonatkozott a kérdés, hogy miként lehet beállítani, hogy csak egyszerre 6 litert engedjen le, hanem szükség szerint szabályozni lehessen a leengedett víz mennyiségét fél litertől kilenc literig. Elvből nem adok ki olyanra pénzt, amit magam is tíz perc alatt meg tudok oldani.
2015. okt. 25. 19:57
 14/16 anonim ***** válasza:
Ha lehúzod, és kézzel visszanyomod az öblítőszelepet, akkor abbahagyja az öblítést? Ha igen, akkor egyszerűen tegyél egy megfelelő súlyt az öblítőkar másik végére, ami ha elengeded a zsinórt, egyszerűen visszanyomja a szelepet zárt állásba. A stop gomb sem csinál mást, csak oda nem kell súly.
2015. okt. 26. 06:59
 15/16 A kérdező kommentje:

Na ugye, sok hitetlen, hogy meg lehet oldani:D És teljesen ingyen.

Köszönöm az utolsó válaszolónak a tanácsot.

Vettem egy Kinder tojás műanyag dobozát és megtöltöttem ólom söréttel (légpuskához való lőszer), szigetelő szalaggal körbetekertem, hogy ne jusson be a víz, majd szintén szigetelő szalaggal ráerősítettem a lehúzókar másik végére. Így, ha lehúzom a tartályt, csak addig öblít, amíg húzom, ha elengedtem, a súly visszanyomja a zárószelepet a helyére és megáll a víz. Vagyis 1 litertől 8-9 literig bármekkora mennyiséget le lehet engedni.

Eredeti megoldás:

[link]

És a "barkácsolás" után:

[link]

Munkaidő kb. 15 perc, anyagköltség:0 forint.

2015. nov. 16. 11:30
 16/16 anonim ***** válasza:
Örülök hogy sikerült megoldani. Azért az anyagköltség nem 0Ft, csak használtál sörétet, és szigetelőszalagot (attól hogy volt otthon, még illik bele számolni). Persze így is olcsóbb mint az új, és a lényeg, hogy működik.
2015. nov. 16. 15:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!