Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » A flexemben most cseréltem...

A flexemben most cseréltem szénkefét de eléggé szikrazik. Lehet azért van mert még uj a szénkefe és nem kopott be?

Figyelt kérdés

2015. okt. 22. 10:20
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
minimálisat nem baj ha szikrázik de az is lehet hogy nem kopott be. Én ráteszek egy finom csiszolópapírt egy kicsi hasonló átmérőjű csőre és azon óvatosan meghúzom hogy jobban idomuljon a kommutátorhoz. Az is lehet hogy a kommutátort kell kitisztítanod (amihez a szénkefe érintkezik) Ott minden barázdának tisztának kell lennie azt takarítsd ki. Ha viszont nincsennek barázdák rések akkor forgórészcserés lesz egy idő után a gép! Ezt abból veszed észre hogy nagyon sűrűn megeszi a szénkeféket. Akkor nem érdemes vele bajlódni mert új áráért csinálják meg kb! Üzleteld el vagy add el! Bocsi de csak így konyhanyelven tudtam leírni mivel én is csak gányolni szoktam, és nincs nagy rálátásom de majd hozzáértők leírják normálisan.
2015. okt. 22. 10:29
 2/4 A kérdező kommentje:
köszönöm nekem ennyi is elég volt :D a kommutátor tiszta. akkor csak várni kell és használni amíg bekopik
2015. okt. 22. 11:06
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Kefe típusa ugyanaz? Nem akad fenn esetleg valami méretprobléma miatt? A rugó megfelelően nyomja?
2015. okt. 22. 11:15
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Mi Makitákat használunk a munkáinkhoz. Néha szükségessé válik azoknál is a szénkefe csere, gyári újat rendelek bele mindig az hozzá van igazítva gyárilag a kommutátor ívéhez, de az első használatok során azok is jobban szikráznak. Kell egy kis idő, míg "bejáródik" az új szénkefének hozzá kell kopni a kommutátorhoz, hogy ne tudjon rajta ívet húzni.
2015. okt. 22. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!