Kell e lekezelni egy rönköt, hogy bútor készülhessen belőle?
Ócskapiacon vettem egy öntöttvas varrógéplábat, amihez szereztem egy akác rönköt. A terv az, hogy átmérő mentén hosszában kettévágatom, és készítek belőle egy dohányzóasztalt. A vágás maga lesz asz asztallap. November elejére ezt bevállalta egy asztalos. A kérdés az, hogy elég ha kettévágatom, és beleillesztetem a lábba?
Úgy terveztem, hogy majd a többi teendőt én csinálom meg. Itthon lecsiszolom szép egyenletesre, és valamilyen lakkal lekenem, amit szintén szeretnék megtudni, h mit a legcélszerűbb használni. Felmerült még az is,hogy kell e valami gombaölőt használnom lakkozás előtt, illetve még az, hogy a kéreg rajta maradhat? Ha igen, akkor a mohát a kéregről mivel szedjem le?
Vagy hagyjam az egészet a fenébe,és inkább kérjem meg az asztalost,hogy csinálja meg ezeket ő?
Ha nincs teljesen kiszáradva repedni fog, repedhet. Én félretenném száraz helyre egy időre, lehetne fa szárítóban száríttatni de gondolom nem biztos hogy megérné. Én néznék olyan fatelepet vagy nagyobb barkácsáruházban is van ami szélezetlen léc. Obiban is van és elég lenne neked erre.
Mindenekelőtt azt fontolnám meg hogy az öntöttvas lábhoz stílusban nem igazán megy a szélezetlen falap. Többnyire. Másik hogy ha a vas viszonylag vékony és mintázott akkor ahhoz mérten se legyen túl vastag az asztallap, mert aránytalan lesz.
Pl így ez aránytalan:
Ez a vastagság jobban illik ehhez a vashoz de nagynak látszik az asztallap mérete, kicsit kisebben szebb lett volna.
Ez arányosan van összemérve a vas egyszerű stílusa és vastagsága / az asztallap:
Nézegetni fontolgatni való:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!