MI a véleményetek erről a digitális tolómérőről?
1/10 A kérdező kommentje:
Géplakatosként tanulok és az iskolában elég rossz,kevés tolómérő van így gondoltam veszek magamnak és azt használom
Az iskolában használhattok digitális tolómérőt? Mérnökként dolgozok az autóiparban és megdöbbenve tapasztalom, hogy milyen sok szakember nem tudja használni a nóniuszos tolómérőket. De így már kezdem érteni. Az általad linkelt tolómérő tanulásra tökéletes lesz, de ha majd egyszer a magad ura leszel és szükséged lesz egy jó mérőeszközre, akkor ragaszkodj a minőséghez (pl. Mitutoyo).
2015. okt. 10. 19:18
Szerintem nemigazán lesz előrébb vele ha logarléccel abakusszal régi típusú tolómérővel és számológép nélkül papíron számol. Levelet is emailben írunk. Ezek ma normális dolgok. Ma már közlekedési szempontól senki sincs előrébb ha tud lovagolni, vagy fotózásban ha tud tekercs filmet előhívni. Nem lesz jobb fotós tőle. :) Vedd meg nyugodtan, de én ilyen eszközt nem vennék használtan mert ha leejtette és pontatlan hogy ellenőrzöd le? Ilyen áron találsz ugyanilyen pontossági tartományút (0,02-0,03 mm).
[link]
2015. okt. 10. 19:44
Épp "csak" egy ezressel van "feárazva"!
Szinte mindenhol kapható alap digit tolómérő 2,5k-ért,-új!
Szerszámdoltok,barkácsáruházak...stb.
Én pl. a Lidl-ben vettem 4~5 éve,igaz,akkor még akcióban 1999ft volt.-tökéletes azóta is,a tavasszal kért új elemet.
2015. okt. 10. 20:17
Én a mai napig nóniuszosat használok. A digitális könnyebben leolvasható, de a nóniuszos megbízhatóbb (nincs benne elektronika)
2015. okt. 10. 21:32
6/10 A kérdező kommentje:
le tudom olvasni a nóniuszos tolómérőt, de úgy gondoltam jobb lenne egy digitális, esztergáláskor jobb egy digitális a gyorsabb/pontosabb mérethez
7/10 A kérdező kommentje:
Nekem ugyanilyen van, de én bauhausban vettem ~2500-ért... szerintem te is keresd meg barkácsboltban újonnan...
Egyébként meglepően pontosan mér, engem is meglepett, de egy 1-100 mm-es darabokat tartalmazó mérőhasáb készlettel volt lehetőségem ellenőrizni, és véletlenszerű darabok mérésével mindig a pontos értéket mutatta...
2015. okt. 11. 09:51
3-as, azért a kettő nem ugyanaz. A digitális tolómérő szép és jó, de a valóban precíz emberek - ahogy az 5-ös is - hagyományos tolómérőt használnak. A digitális tolómérőt valóban könnyű leolvasni, de azzal, hogy kiküszöböljük a leolvasási hibát, azzal együtt újabb hibalehetőségek kerülnek a mérőrendszerbe. Sokan nem figyelnek arra, hogy a kijelzőt is tartalmazó egység szorul-e vagy túl könnyen csúszik a mérőszáron, ez pedig mérési hibát okozhat. Továbbá ne feledkezzünk meg az elemről sem, az olcsóbb eszközök esetében az elem merülése esetén is pontatlanná válik a mérés. Sajnos nekem nem olyan jók a tapasztalataim az olcsóbb tolómérőkkel. A beszerzés egy ideig az alacsony ár miatt ezeket vásárolta, szerencsére sikerült erről leszoktatnunk őket. A kollégákkal korábban elég gyakran kalibráltunk olcsó tolómérőket is, sajnos nem túl jó eredménnyel. Fontos, hogy a mérőhasáb készletet is kalibráltassuk, hitelesíttessük egy akkreditált laborral, hiszen így tudjuk meg, hogy melyik hasáb mérete pontosan mekkora is. Fontos az is, hogy a tolómérőket ugyanazon a hőmérsékleten ellenőrizzük, amin az etalon hasábok mérése történt. A hasáboknak és tolómérőknek elegendő időt kell biztosítani az akklimatizálódáshoz, már a kisebb cégéknél is külön labor van erre a célra létrehozva.
2015. okt. 11. 20:55
10/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.
egy másik tolómérőt vettem meg.
[link]
Kapcsolódó kérdések: