Külső hőszigetelésre mikor jobb a gyapot, mikor a polisztirol?
Figyelt kérdés
Eltérő vélemények vannak, a kőzetgyapot drágább, de szellőzik, a polisztirolos ház befülled stb. -- mi itt az igazság? Sógorom az Austrotherm műanyagra esküszik. Egy nyaralóból avanzsált lakóház meglehetőst vékonka falaira kellene szigetelés. Általában b30-as tégla, két szembe (nem tartó) fal viszont még ennél is vékonyabb (15-ös?). Szóval, mi itt a tuti?2008. szept. 9. 22:19
1/1 anonim válasza:
Csak azt tudom, amit te is írtál, de azt még hozzátenném, hogy azonos vastagságnál a kőzetgyapot jobb hőszigetelő. Nekem polisztirol van fennt, nagyon elégedett vagyok vele. A befülledés, penészesedés technológiai, vagy használatból eredő hibából fakad, aki nálam penészt talál, neki adom a házam! Gondolkodtam a gyapotban 4 éve én is, de az ára miatt, és azért, mert nem nagyon találtam rá kivitelezőt (akkor és itt), maradtam a polisztirolnál. Egy tanács, ha a polisztirolnál maradsz: a munkadíj, a ragasztó, a háló, a putz ugyanannyi, ne spórolj a vastagságon! Az 5-6 cm a mai gázárak mellett szerintem már nem elég egy B30-as falra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!