Van egy kéményes BOSHC vízmelegítő a lakásunkban, hogyan tudnám vízkő mentesíteni?
A FÉG átfolyós gázbojleremet már sokszor vízkőtelenítettem, most már rutinból csinálom. A bosch-t nem ismerem.
A FÉG-nek a kazán részét kivenni 5-10 perc. Ha kint van, fejre kell állítani, hogy a csőcsatlakozások fölfelé nézzenek. Én mindkét csővégre ráhúzok egy-egy hajlékony műanyag csövet, (50-60cm hosszú) aminek a végére PET palackok vannak ráerősítve. Mindkettőt kivágtam kicsit, hogy levegőzzön. Az egyiken keresztül a kazán csövét teleöntöm háztartási sósavval. Ez elkezdi marni a benne levő vízkövet, és mindkét csövön szapora bugyborékolások közepette undorító zöldes-barnás habos trutyi jön felfelé. A Pet palackok puffertartálynak kellenek, hogy ez a trutyi ne folyjon le a kazán oldalán. 1-2 óra után a bugyborékolás abbamarad, elfogy a vízkő. Ekkor óvatosan kiöntöm a savat valamibe, és néhányszor vízzel átöblítem a kazánt. Slaggal átnyomatni a legjobb.
Ezt az egész műveletet csakis szabadban javasolt csinálni, lakásban, fürdőkádban semmiképpen, mert a savval elkerülhetetlen hogy tönkrevágjál valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!