Bontott téglából hogyan kell egyszereűen járdát készíteni?
A ház mellé szeretnék mert nincs semmilyen járda, beton meg ronda nem tetszik.Csak a sima föld van, lejtősen.
Hogyan kell nekikezdeni?Nő vagyok én szeretném megcsinálni.
Nem fagy szét ha nem áll meg rajta a víz, nekem is van egy lépcsőm téglával kirakva.
Ugyanúgy kell lerakni, mint a térkövet, ha jó és tartós eredményre vágysz.
Autóbejáró egy részét készítettem belőle, nálam nem fagyott szét még 10 év elteltével sem. Gyakorlatilag ugyanolyan, mint amilyen volt. De említhetném a kerti pergola padozatát, amit szintén téglával burkoltam.
Egyszerű különben.
Pontosan kiszeded a helyét a járdának, annyit haggyál rá, hogy a téglák között minimális hézag maradjon, miután lerakod őket. Miután kiszedted a helyét a tégláknak, kb. 3-4 cm-es rétegben homokkal terítsed azt meg, és arra rakd le a téglákat. Fontos hogy kézi vetésű tégla legyen (általában 80-100 éves házak bontásánál lehet ilyenhez hozzájutni). Miután leraktad a téglákat (átfedésben a sorokat) a hézagok közé homokot söpörsz. Ennyi az egész. Különben előzetesen én sem gondoltam, hogy ennyi mindent kibírnak a téglák, az elmúlt években járt rajta 10 tonnás teherautó, volt -20 fokos fagy, továbbá napi szinten van bejárás rajta autóval. A lejtés is fontos, egyenes felületen, ahol megáll rajta az eső és a hó, minden bizonnyal jóval hamarabb tönkremenne. De az sem baj, ha a járda végleges felületét csinálod kicsit domborúra (azaz a közepe magasabb, mint a széle) és úgy rakod le a téglákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!