Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Cipő orrának, orrborításának...

Cipő orrának, orrborításának ragasztása lehet házilag? [KÉP]

Figyelt kérdés

Vagy egy cipész tudja jól megcsinálni? Mosás után levált a cipő orrborítása, ami a talp a cipő orráig felhajló része.

Pillanatragasztó megoldja?

[link]

2015. aug. 23. 09:48
 1/6 anonim ***** válasza:
A pillanatragasztóval az a baj, hogy tönkreteszi a bőrt és a gumit is, megkeményíti. Nekem volt olyan esete, hogy sikerült és többet nem vált le, de olyan is volt, hogy cipészhez kellett vinnem, akinek nem tetszett, hogy azelőtt pillanatragasztóval mózeroltam.
2015. aug. 23. 09:58
 2/6 anonim ***** válasza:

A pillanatragasztó száradás után kemény, a gumi meg puha. Nem sokáig marad majd rajta. Minden anyaghoz más és más fajta ragasztó való.

A cipész is csak ragasztani fogja ezt. Hogy pontosan mivel, azt nem tudom.

2015. aug. 23. 10:02
 3/6 anonim ***** válasza:

Megpróbálhatod cipőragasztóval, ez elég jó minőségű:

Pattex shue glue, transparent.

2015. aug. 23. 14:43
 4/6 anonim ***** válasza:
A cipészek Palmatexet használnak az ilyen helyekre. A Palmatex rugalmas, illetve különböző anyagok egymáshoz történő ragasztása sem probléma. Ragasztáskor oda kell figyelni, mert nem úgy működik, mint a pillanatragasztó. Meg kell kenni mindkét felületet, majd várni vele, és csak kb öt-hat perc után préselni össze a ragasztandó részeket.
2015. aug. 23. 23:46
 5/6 A kérdező kommentje:

A préselés a gond, mert ezt a gömbölyű felületet nem tudom mivel összeszorítani. Ehhez valami spéci cipőorr formához kialakított satu vagy prés kell.

(60 fokos mosást már nem bírta, levált. A keddi giga-esőzés miatt lett tiszta dzsuva, ki kellett mosni ilyen hőfokon. Még jó, hogy nem 90 fokra raktam, mert a talpa is levált volna.)

2015. aug. 24. 02:59
 6/6 A kérdező kommentje:
2015. aug. 24. 07:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!