Tudnátok ötletet adni barkácsoláshoz?
Üdv.!
(elég bután hangzik.. de unatkozom, és szeretném valami értelmessel elütni az időm :D )
Na, szóval, arról lenne szó hogy szeretnék valami kis hasznos gépet csinálni, vagy legalábbis megpróbálkozni vele. van 2-3 kisebb motor (szegélynyíróból), és van egy nagyobb (régi, öreg tárcsás mosógépből). valaki tudna értelmes tippet adni? :D
[hegesztési lehetőségem nincs.]
{nem szükséges a "neee mert megsérülsz" meg hasonló szövegek :) nem most nyúlok először szerszámhoz, meg elektronikához :) }
Értelmeseket előre is köszönöm :)
Mosógépmotor ékszíjjal mev tud hajtani egy tengelyt tokmánnyal.
Azzal már mehet a polírozás (rogykorongot fogsz bebe)
Fát fogsz be akkor szabadkézi eszterga
Bármi más
Nekem most egy körfűrész nönne jól
A szegélynyíró mis motorjával kerti vasútat hajthatsz (nagy áttétel, érintésvédelem)
Nem tudom hogy van-e, de pl csinálhatnál egy tárcsás csiszolót. Egy megfelelő méretű tárgyasztallal nagy segítség tud az lenni. Arra figyelj, hogy a tárgyasztal pontosan 90fokot zárjon be a tárcsával. Persze akár dönthető is lehet :)
köszönöm a válaszokat :]
elmondom mire jutottam. nekiálltam egy mini körfűrésznek és hát.. sikerült szo-szo. :D egy kis 350W-os motrot használtam fel, lemezből vágtam rá korongot majd a fogakat is bevagdostam szépen :) kis burkolatot csináltam neki még egy asztalt kell hozzá összedobnom és (elég gyenge, de) mehet is a munka c:
kipróbáltam, lerögzítettem.. hát viszi a deszkát :D igaz hogy néha nagyon belassul mert szorul a korong a fába mert puha lemezt használtam a koronghoz, de már megvan a következő korongnak a minta azt 3mm-es lemezből fogom megcsinálni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!