Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Tudnátok ötletet adni barkácso...

Tudnátok ötletet adni barkácsoláshoz?

Figyelt kérdés

Üdv.!

(elég bután hangzik.. de unatkozom, és szeretném valami értelmessel elütni az időm :D )

Na, szóval, arról lenne szó hogy szeretnék valami kis hasznos gépet csinálni, vagy legalábbis megpróbálkozni vele. van 2-3 kisebb motor (szegélynyíróból), és van egy nagyobb (régi, öreg tárcsás mosógépből). valaki tudna értelmes tippet adni? :D

[hegesztési lehetőségem nincs.]

{nem szükséges a "neee mert megsérülsz" meg hasonló szövegek :) nem most nyúlok először szerszámhoz, meg elektronikához :) }

Értelmeseket előre is köszönöm :)

2015. aug. 11. 23:57
 1/5 anonim ***** válasza:

Mosógépmotor ékszíjjal mev tud hajtani egy tengelyt tokmánnyal.

Azzal már mehet a polírozás (rogykorongot fogsz bebe)

Fát fogsz be akkor szabadkézi eszterga

Bármi más

Nekem most egy körfűrész nönne jól

A szegélynyíró mis motorjával kerti vasútat hajthatsz (nagy áttétel, érintésvédelem)

2015. aug. 12. 00:41
 2/5 A kérdező kommentje:
én is körfűrészt szeretnék vagy szalagfűrészt :) de ezek a motrok kicsik hozzá :( a polír nem rossz ötlet csak nincs mit políroznom meg arra ott a flex :D a kisvasútnak nem venném hasznát :c olyat szeretnék amit használni tudom mikor barkácsolok fával, fémmel ilyenek.. :) az eszterga nem rossz ötlet, gondolkodtam rajta de ahhoz kevés a fordulat szerintem :s
2015. aug. 12. 01:34
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem tudom hogy van-e, de pl csinálhatnál egy tárcsás csiszolót. Egy megfelelő méretű tárgyasztallal nagy segítség tud az lenni. Arra figyelj, hogy a tárgyasztal pontosan 90fokot zárjon be a tárcsával. Persze akár dönthető is lehet :)

https://www.youtube.com/watch?v=8JmSN-xzlU8

2015. aug. 12. 09:56
 4/5 anonim ***** válasza:

ez egy tök jó oldat ötleteket gyűjteni

[link]

én szélforgót építettem

2015. aug. 12. 23:07
 5/5 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat :]

elmondom mire jutottam. nekiálltam egy mini körfűrésznek és hát.. sikerült szo-szo. :D egy kis 350W-os motrot használtam fel, lemezből vágtam rá korongot majd a fogakat is bevagdostam szépen :) kis burkolatot csináltam neki még egy asztalt kell hozzá összedobnom és (elég gyenge, de) mehet is a munka c:

kipróbáltam, lerögzítettem.. hát viszi a deszkát :D igaz hogy néha nagyon belassul mert szorul a korong a fába mert puha lemezt használtam a koronghoz, de már megvan a következő korongnak a minta azt 3mm-es lemezből fogom megcsinálni :)

2015. aug. 13. 00:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!