Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Milyen erejü villanymotorral...

Milyen erejü villanymotorral szerelt asztali fúrógéppel lehet fúrni már normálisan pl.12es szárral vasat?

Figyelt kérdés
2015. aug. 7. 20:56
 1/3 anonim ***** válasza:

350w-os dunavecsei fúrógéppel fúrtam már 18-as fúróval telibe, szépen vitte annak ellenére, hogy 13-as átmérőre van a gép maximum "hitelesítve". Szerintem kb. 20-as átmérőig bírják, csak oda már kicsit sok a fordulat. Nagyobb előtolással persze simán meg lehetett fullasztani. Ettől függetlenül, mint írtam, bőven használható volt.

A 12-es fúróhoz azért jóval kevesebb teljesítmény kell, szerintem 150-200w körül elég kell legyen.

2015. aug. 7. 22:36
 2/3 anonim ***** válasza:
Mindegyik típusú állványos géppel lehet fúrni 12 mm lyukat, a használat során kell figyelni, hogy mi a gép teherbírása, és ha gyengének tűnik, akkor óvatosabban, kisebb előtolással kell csinálni. Ha rendszeresen, nagy mennyiségben van szükség ilyen munkára, akkor pedig alapból olyan, ipari gép kell, ami ezt simán tudja.
2015. aug. 8. 07:26
 3/3 anonim ***** válasza:
áttételtől függ
2015. aug. 9. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!